Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czesc, posiadam Bmw e39 525i 2001r. i mam z nia maly problem. Od pewnego czasu moja e39 bardzo dziwnie zachowuje sie na zimnym silnkiu, mianowicie na postoju odrazu po odpaleniu autka, auto wibruje, silnik wydaje dziwne odglosy i zapala sie kontrolka silnika. Dzieje sie to tylko podczas kiedy odpalam i stoje w miejscu nie ruszajac. Kiedy odpale samochod i rusze odrazu nie zatrzymujac sie wszystko jest ok. Mechanik zalecil mi wymiane swiec wiec tak zrobilem ale nadal to samo. Nie znam sie za bardzo na tym dlatego pisze proszac o pomoc, moze ktos z was wie co jest przyczyna.
Opublikowano

Najpierw komp ew możesz zmienić miejscami cewki z fajkami jeśli będzie błąd zapłonu na, danym cykindrze i sprawdź czy przechodzi wraz z zmiana.

Przed wszystkim sprawdź szczelność dolotu.

Opublikowano
A możesz napisać więcej szczegółów, konkretnie na jakie świece wymieniłeś, jaka firma? Bo to dosyć ważna kwestia, druga sprawa to podłączenie auta pod komputer i zobaczysz jaki kod błędu wskaże, wtedy będzie można też zdiagnozować usterkę.
Opublikowano

świece 4 elektrodowe BOSCH Super Plus 48

a na komputer postaram sie pojechac w tygodniu i zobaczec co i jak ale podczas zmiany swiec zauwazylem ze ktos juz kiedys maczal tam palce poniewaz cewki sa ponumerowane od 1 do 6