Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam problem z kontrola trakcji.

Kontrola trakcji włącza sie na zakretach i na prostej drodze przy obrotach ok 1.5 tys kiedy chce dodac gazu i przyspieszyc od razu włacza sie kontrola trakcji i szarpie autem tak jakby nie dostawało paliwa.

cisnienie w oponach na osi było różne ale wyrownałem je i nic sie nie zmieniło. prosze o pomoc :)

BMW E81 2007R. 2.0 Diesel Poliftowa wersja. 235 tys km

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oblukaj pierscienie ABS czy nie sa uszkodzone i podepnij pod komputer czy ma jakies bledy
Opublikowano
A podlaczales pod komputer tak jak pisał kolega kotin44? Warto sprawdzić prócz błędów prędkości poszczególnych czujników. W których się prędkość różni.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Warto sprawdzić prócz błędów prędkości poszczególnych czujników.

Musi ktores kolo odbiegac od pozostalych skoro trakcja mu przeszkadza w jezdzie

Opublikowano
No tak, dlatego napisałem żeby sprawdził oprócz błędów prędkości czujników dla poszczególnych kół w trakcie jazdy . W miejscu gdzie jest problem czujnik będzie pokazywał inną wartość. Ewentualnie w drugiej kolejności czujnik kąta skretu. I sprawdzilbym jeszcze raz ciśnienia dla pewności.