Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a moim skromnym zdaniem Bagor nie masz racji bo taka specjalistyczna jednostka jak bor nie powinna mieć "wpadki" rozwalając auto na parkingu bodajże więc krytyka jak najbardziej sie należy
BMW = Będziesz Musiał Wyprzedzać :-)
  • Odpowiedzi 69
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Panowie oczywiste jest to ze kierowcy BOR-u sa kierowcami bardzo dobrymi ... chyba nikt nie powiezyl by beztalenciu jakiegos luksusowego auta na dodatek z vipem na pokladzie , no zastanowcie sie nad tym

:twisted:

Opublikowano
a moim skromnym zdaniem Bagor nie masz racji bo taka specjalistyczna jednostka jak bor nie powinna mieć "wpadki" rozwalając auto na parkingu bodajże więc krytyka jak najbardziej sie należy

Nie powinnien to się popsuć, ale cep. Pamiętaj, że to jest tylko człowiek. Każdy popełnia błędy. Jak koniecznie chcesz krytykować to zawęż swój krąg tylko do tej jednej konkretnej jednostki, a nie do całego BORu. To jest tak samo jak opinie o kierowcach BMW. Wszyscy to dresy i palą gumę.

Opublikowano

PS- gdy ma się na pokładzie małe dzicko nie myśli się "czy zdąże wyprzedzić?" tylko " po co się spieszyć?"

bravo brawo widze ze nie pasujesz do stereotypu kierowcy bmw bo zgadzam sie z ty co powiedziałeś w 1000%

co do stereotypu kierowców , posiadaczy marki bmw

To jest tak samo jak opinie o kierowcach BMW. Wszyscy to dresy i palą gumę.

ja osobiście słyszalem ze wypowiedz jednej panienki

"ja by nie pozwoliła mężowi kupić bmw. merc, audi tak a bmw nie.

dlaczego?? pytam

bo beemkami to jezdzą dresy karki z łysymi głowami i dilują koks"

ooo takie pojęcie ma społeczeństwo

tak jak o motocyklistach plastików ( akórat należe do tej elity) tez krótko mowiąc DEBILE ale to swiadczy o ludziach którzy takie opinie wystawiają ludzią których kompletnie nie znaja

Opublikowano

a tak sobie pomysłalem w sprawie kupna 316 to kolega wczesniej na forum powiedział ze bedzie ok jesli ktoś nie palił gumy za kazdym razem i nie robił odcinki przynajmniej raz dzienni i ze wytrzymałość zalerzy od buta poprzedniego kierowcy

wiec pomyslalem ze jezeli 316 bedzie od handlarza który ja przywlekł z niemiec, belgi, holandi itp.

to przy kupnie sugerowac sie trzeba autem które jest jak najlepeij wyposarzone ale bez szerokich laczy, tłumnika sportowego bo takimi jezdza raczej mlodzi a mlodzi wiadomo niewyrzyci to i maszyna dostaje w dupe a takim zwyczajnym fabrycznym to raczej pan w srednim wieku nie aczkolwiek moze sie zdarzyc ze i pan w srednim wieku jest katem

Opublikowano
aaa bo zapomnialbym czytajac wasze opinie co do "M" to dochodze do wniosku ze dlamnie do jazdy z rodzina do tak zwanej cywilnej jazy wystarczy fabryczna 316 i zadnej "M" nie musze kupowac ale dzieki im człowiek wiecej wie tym lepiej :roll:
Opublikowano

Fudi, M-power jest pojazdem na pograniczu samochodu do codziennej jazdy i wyczynowego. Do prawidlowego utrzymania w jezdzie na codzien jakiegokolwiek M-powera trzeba miec po prostu worek pieniedzy.

Jezeli boisz sie, ze 316i bedzie dla Ciebie za slabe, to rozejrzyj sie za 320i/323i.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Wyobrażasz sobie jak ktoś zaczne wiwijać takim Cinquecento ? Zatrzyma się na drzewie i nie będzie można poznać co to był za samochód. Jak ktoś ma duży silnik to nie znaczy, że będzie bardziej narażony na wypadek niż małolitrażówka. Przecież szalejąc zwykłym Maluchem tak samo można wpaść na drzewo.

Opanować Cinquecento, a opancerzoną 7 HS :duh: .

W drugą stronę też to działa - większy silnik w tym samym aucie nie zwiększy ci bezpieczeństwa (co najwyżej prędzej będziesz go miał na kolanach). Więc nie wiem skąd ta teoria odnośnie bezpieczeństwa:

W rządzie jak dbają o bezpieczeństwo Prezydenta, Premiera itp. to montują jak najmniejszy silnik czy jak największy

Opublikowano
Też bym sugerował 320i - naczytałem się już tony postów na tym forum - jeszcze tylko pozostało znaleźć odpowiedni model i kupić (tylko...) - 320i nie ma wcale wysokiego spalania, ładnie chodzi i ma wytrzymały silnik.
Opublikowano

to znaczy to jest tak pytajac o "M" chcialem zaspokoic swoją ciekawość co nieznaczy ze chce kupic bo mi auto potrzebene jest do jazdy na uczelnie pracy tesciów itp. a nie palic gume zawijac asfalt itd.

a postawiłem na bmw bo zawsze mi sie mazyła taka bryczka na serie 3 bo buda e36 :modlitwa: :modlitwa: powala mnie na kolana czyli bardzo mi sie podoba

osobiscie uwazam ze 1.6 motorek i 102 kuce dla mnie zupełnie wystarcza

Opublikowano

a zalewam was pytaniami drodzy koledzy forumowicze poniewarz zaden z moich kumpli nie ma bmw jedza ale merc c-180, volvo v70, astry, fabie, seico, uno, polaje. wiec nie mam do kogo sie zwrócic po fachową rade

i tak jak mowiłem wczesniej kreca nosem na mysl o bmw kup merca , volvo, pasata ale nie bmw nie wiem czemu ale ja sie uparlem i zeby nie wiem co to bedzie to 316, zreszta nie kumam jak mogą sie wypowiadac pozytywnie czy negatywnie o marce o modelu którego nigdy nie mieli :shock: :shock: no ale bog dał nam wolną wole a prasa wolnosc slowa wiec mowia co mowia a ja i tak swoje zrobie :D

Opublikowano

a propos pytan nosze sie z nim od wczoraj bedac na gieldzie przymiezajac sie do kilku 316 odpalajac je itd. zauwarzyłem ze cie zko pala

chodzi mi o to ze gdy przekreca sie kluczyk to troszke czasu minie zanim motor odpali nie tak odrazu strzał i juz czy to normalne dla tej marki czy poprostu trafilem na taki egzemplarz albo mam jakies omamy?? :lol:

Opublikowano
Wszystko zalezy, co masz na mysli piszac 'troszke czasu'. Silnik w 316i, jezeli trzyma kompresje, ma dobre swiece i caly uklad zaplonowy, czysty filtr powietrza itd itp, powinien zapalic mniej wiecej po 2 sekundach.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

aa to znaczy ze bylo ok bo one palily po jakich 3 - 4 sekundach od przekrecenia klucza czyli ok

ale trosze te formalnosci + koszty rejestracji mnie przerazaja :cry2:

Opublikowano
Opanować Cinquecento, a opancerzoną 7 HS :duh: .

W drugą stronę też to działa - większy silnik w tym samym aucie nie zwiększy ci bezpieczeństwa (co najwyżej prędzej będziesz go miał na kolanach). Więc nie wiem skąd ta teoria odnośnie bezpieczeństwa

Weź już mnie nie rozśmieszaj bo dziwne teorie wymyślasz. Jeździłeś kiedyś Cinquecento i chociażby BMW 7 ? Może mi powiesz, że Cieniasa łatwiej opanować :duh: Może podam Ci jakiś przykład abyś zrozumiał. Jedziesz sobie Cinquecento 120km/h i wchodzisz w bardzo ostry zakręt i co ? Lądujesz w rowie albo na dachu, a BMW 7 płyniesz dalej.

Nie wiem skąd bierzesz takie pomysły, że im większy silnik tym prędzej go będziesz miał na kolanch. Może przytocz jakieś dane statystyczne :twisted2:

Opublikowano

panowie panowie tylko spokuj moze nas uratowac

kazdy z nas ma dziwne teoriie i mam y prawo do nich a czy ktos ma racje zalezy od ilosci argumentów na poparcie

Opublikowano

PS- gdy ma się na pokładzie małe dziecko nie myśli się "czy zdąże wyprzedzić?" tylko " po co się spieszyć?"

Święte słowa dobry człowieku ......

To jest wszystko prosto z głowy, prosto z głowy do wieczności, płynie strumień kolorowy, niesprawdzonych wiadomości....
Opublikowano

PS- gdy ma się na pokładzie małe dziecko nie myśli się "czy zdąże wyprzedzić?" tylko " po co się spieszyć?"

Święte słowa dobry człowieku ......

:lol: zgadzam sie z wami w 100%

Opublikowano

Fudi: w odpowiedzi na tytuł wątku: KUPIĆ!!!

Od trzech tygodni jeżdżę taką 316i. M43 z łańcuszkiem.

1994, ekonomia, kopytko, a ta linia nadwozia...

Musisz tylko dobrze poszukać, bo kompakty są mocno zajeżdżone:( Przez młodocianych szpanerków.

Sprawdź historię auta. U mnie użytkowało auto dwóch starszych panów, jeden 16 latek przez 5 miesięcy - i już wtedy zrobił BUBU - wyciął (patałach) krzywą dziurę na tłumik w zderzaku:( Teraz mam zwykły tłumik i paskudniue to wygląda. Ale na szczęście - to jedyna szkoda, jaką poczynił mojej Betty. Potem jeden pan kupił swojej lali to autko, wymienił akumulator, koła, klocki, oleje, wszycho. A potem się pokłócili - i sprzedał Betty mi. Jestem zachwycona!!! I nie wsiadam już do Astry, bo jakoś się buja na zakrętach;)

Opublikowano

dzieki apsik9 za rade

własnie najgorsze to jest kupic bette od prawdziwego rasowego karka co to tylko słodziutkie bladyneczki wyrywa na takie auto poszukam poszukam i napewno znjade patrzyłem wczoraj na swoj garaz stoii kawa zx6 yamaszka 750 no i jeszcze betka 316i by sie tam przydała i bede bardzo szczesliwym posiadaczem pozdro dla wszyskich

Opublikowano
Z tym Polonezem, to tak troche - jakby Ci tu powiedziec... nie porownuj g... do twarogu ;).

wyjąłeś mi to z ust

316-tka to dobre auto i jak na 1.6 zbiera się o wiele lepiej niż inne 1.6

ja ze swojej strony polecam ponieważ nie raz miałem okazje na podróże tym autem i wrażenia są pozytywne

pozdrawiam

Witam.

Jestem posiadaczem Poloneza 1.6 i musze kilka faktow "naprostowac". Otoz polonez wazy 1,5 tony ale przy pelnym obciazeniu gdyz to jest jego DMC a masa pustego auta to ok. 1100 kg. Do tego najslabsze silniki czyli 1.5 GLI posiadaly 76 KM a najmocniejsze 1.6 GLE 87 KM. To prawda ze wiekszosc polonezow nie wykazuje tej fabrycznej mocy ale niektore wykazuja :) Np. ja mam taki egzemplarz i mialem przyjemnosc scigac sie z 2 roznymi E36 316 i raz dostala w pupe a raz byl remis do ok. 145 km/h potem koniec drogi. Jezeli ktos ma dalej watpliwosci co do osiagow BMW 316 zapraszam osoby z Krakowa do poscigania sie z polnezem 1.6. Wiem ze w regulamninie jest zakaz proponowania wyscigow (czyzby strach przed polonezami :) - ale w tym wypadku poprostu nie chce sie scigac dla sicgania ale zeby najzwyczajniej porownac osiagi dwoch pojazdow o ktorych kraza dosyc bzdurne stereotypy.

Czy jest ktos chetny ?

Pozdrawiam.

Opublikowano
Brzmi znajomie, lecz inny nick. Czyżby wydało się jaki naprawdę samochód ma użytkownik timm i dlaczego tak zaciekle broni Poldasów :?: Koleś odpuść sobie bo wieś robisz z tą padliną. Powiedz jeszcze ile masz ton agroplastiku na tej rakiecie. Ile można pisać o tym samym. Niech jakiś moderator zrobi z tym w końcu porządek.
Opublikowano
Brzmi znajomie, lecz inny nick. Czyżby wydało się jaki naprawdę samochód ma użytkownik timm i dlaczego tak zaciekle broni Poldasów :?: Koleś odpuść sobie bo wieś robisz z tą padliną. Powiedz jeszcze ile masz ton agroplastiku na tej rakiecie. Ile można pisać o tym samym. Niech jakiś moderator zrobi z tym w końcu porządek.

Jestem zupelnie inna osoba. Timm to kolega ktory posiada 328 E36. Ile ty masz lat bo duzo piszesz i sie denerwujesz ale nie podajesz zadnych argumentow. Akurat podczas jednego wyscigu mojego poloneza z bmw 316 timm byl w poldku i widzial to na wlasne oczy raczej gdyby tego nie zobaczyl to by nie pisal tego co pisal. Zreszta nie dziwie ci sie bo poldek ma opinie trupa i mula a smigelko na masce wcale nie gwarantuje super osiagow liczy sie moc i masa i zadne tam stereotypy ze BMW auto super sportowe nie pomoga jezeli pod maska jest 1.6.

Opublikowano

Nie masz większych problemów :?: Ten temat ciągnie się już całkiem długo i myślę, że pora z tym skończyć. Myślisz, że jak wyciąłeś jedną 316i to wszystkie Plonezy są szybsze od 316stek ? Może była zagazowana i skatowana. Zresztą nie wiem jak może być szybszy Poldas 1.6, który ma tylko 87KM od BMW 102KM. Pomyśl chociaż trochę, bo normalnie ręce opadają jak się czyta takie herezje.

Idź popisz na jakimś forum dla fanów Padlin i podniecajcie się razem jakie to macie odrzutowce.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.