Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam panowie mam problem z bledem tzn wykrzyknik na czerwono...czyli blad czujnika cinienia w oponie...czy wie ktos moze jak wykasowac???? przerylem neta i nie moge nic znalezc...poniewaz u mnie jest tak ze nie mam i-driva, a z pozycji BC nie mam mozliwosci wcisniecia "reset" po prostu tej funkcji na malym ekraniku nie ma...jak w wiekszosci filmow na yt...przerzucajac manetka nie ma pod ikona wykrzyknika opcji RESET...wie ktos jak to zresetowac???

ps. jeszcze jedno wykasowalem klocki przod i tyl te serwisowe bo juz nie wiedzialem jak poradzic z ww problemem teraz jeszcze doszly klocki i napis brake, ktos mowil zeby odpiac czujniki na chwile i wtedy powinno zgasnac...ale czy nie ma prostrzej opcji???

pozdrawiam

Opublikowano
na funkcji ciśnienia przytrzymaj manetke- wtedy reset się pojawi

No właśnie o to chodzi ze nie ma tego...jak dłużej trzymam to pojawia się błąd id-cc 63 czy coś takiego i nic się nie dzieje

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W menu ustawień idrive masz reset ciśnień. Zakładka car

Nie mam idriva czytaj ze zrozumieniem

NIe powtarzaj sie :)

Za mało przecinków aby to normalnie odczytać.

Silnik musi być uruchomiony i należy stać w miejscu, po czym należy ruszyć celem kalibracji.

Tak robisz ?

Opublikowano
W menu ustawień idrive masz reset ciśnień. Zakładka car

Nie mam idriva czytaj ze zrozumieniem

NIe powtarzaj sie :)

Za mało przecinków aby to normalnie odczytać.

Silnik musi być uruchomiony i należy stać w miejscu, po czym należy ruszyć celem kalibracji.

Tak robisz ?

pisalem z telefonu...rozumiem ze nalezy przeprowadzic kalibracje, tylko problem u mnie jest taki ze nie moge tego zresetowac przesuwajac manetka, nawet nie wyswietla tej "opony" tylko pokazuje na malym ekraniku caly czas jako blad...wyszukiwalem na yt i jest pokazane z pozycji idrive i z pozycji BC...tylko u mnie nie ma mozliwosci wcisniecia "reset", ja mam BMW e90 328i USA gdzie czujniki sa w wentylach mialem to niby wylaczone i bylo ok teraz nagle sie pojawilo...moze to ulatwi sprawe???