Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej wszystkim, mam zamiar rozweselić lekko środek mojej e90 i chciałbym wymienić panel klimatyzacji na taki z wersji poliftowej z satynowymi pokrętłami, podgrzewanymi fotelami bo takowe posiadam i przyciskiem ALL zamiast rest. Czy będzie jakiś problem gdy podepnę je PnP? trzeba coś kodować? będą jakieś błędy?tak w ogóle co jeszcze było zmienione w stosunku do wersji przedliftowej? I jaką kierownice polecacie do e90? bo ta klasyczna cieniutka już mnie powoli denerwuje.

Dzięki za pomoc i pozdrawiam - Daftpunky

Opublikowano
Kodować trzeba. Ostatnio się bawiłem w podmiankę i po zmianie , owszem wszystko działa, ale w kompie masz błąd komunikacji. Na pewno nie masz funkcji ogrzewania postojowego w zimie "RES" bo w opcji LCI masz funkcję "ALL" która odpowiada za sterowanie klimą dwustrefową pokrętłem kierowcy. Trochę słabiej chyba działa dmuchawa w ustawieniach, takie moje spostrzeżenie, przy regulacji na większą moc, ale to chyba wina tego że w pokrętle LCI przy zwiększaniu mocy cały cza jest w funkcji "AUTO" a w wersji przed LCI "AUTO " się wyłącza. I jak na razie powróciłem do starego panelu, chodź nie wykluczam powrotu. Co do kiery możesz wysłać do obszycia z zaznaczeniem pogrubienia. Czas realizacji 1 dzień.
Opublikowano
Dzięki za szybką odpowiedź. Czyli lepiej zostać przy starym? Szkoda, bo myślałem że nie będzie żadnych bledow wywalalo. Nie chcę tego. Właśnie też się nad tym zastanawiam, bo nowa kierownica to kupa kasy. A Masz może jakieś sprawdzone miejsce gdzie dobrze obszywaja te kierownicę?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wystarczy wymienić gałki z nowego panelu do starego. oba rozbierają się prosto 15min roboty.
Opublikowano
Czyli wyjmuje panel i wyciągam tylko gałki? W sumie dobry pomysł chociaż ten panel lci wygląda ładnie :p ale chyba tak zrobię żeby nie męczyć się z błędami
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To nie jest panel LCI tylko z innej (wyższej) wersji wyposażenia.

Tak ja zrobiłem właśnie.

Kupiłem preLCI i przełożyłem front (gałki + przyciski) - tak aby przycisk miał opis REST i nie trzeba było kodować.

Opublikowano
Po wymianie na panel z lci i przekodowaniu starym rocznikiem wszystko jest jak kiedyś tyle że jest napis all na rest