Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Sprawa nie tyle nagląca co nieunikniona, mianowicie przymierzam się do wymiany amortyztorów przód ponieważ na stacji diagnostycznej powiedzieli ze maja sprawności coś około 40% nie pamietam dokładnie. Pytanie jaki amor i jaka marka? BMW e46 330d 2004r 204hp Touring. VIN WBAEX91010JW99473

Pomóżcie i podpowiedzcie co założyć co warto? Czy coś zmienić w stosunku do serii czy utrzymać ten setup? Może jakieś obniżenie delikatne? Zaznaczam że autkiem też jeździ kobieta więc nie chce się pozbyć zderzaka ;/

Czekam na odpowiedzi

Pozdrawiam :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie masz sportowego dostosowania podwozia, więc polecam seryjne amortyzatory sachs i sprężyny eibach pro-kit i przód siądzie 30mm i będzie akurat, bo teraz pewnie masz lekką kozę? U siebie mam taki zestaw, prowadzenie na plus i wygląda o wiele lepiej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Jeśli chodzi o sprężyny to co z tyłem? Sachs czyli te zwykłe z niebieska naklejką? Autem jeździ narzeczona i do opcji obniżenia o 3 cm podchodze sceptycznie bo nie chce montować zderzaka po każdorazowym wyjeździe na zakupy :P Możesz podesłać zdjęcia jak to Twoje wygląda?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

U góry masz sklep www.czescidobmw.pl

Dobiorą odpowiednie amortyzatory po vin i sprężyny eibacha też mają, ceny dobre a towar pewny. Nie kojarzę niebieskich naklejek na moich, ale może nie zwróciłem uwagi. Z obniżeniem jak uważasz, fotki mogę zrobić jutro i wrzucę. Sprężyny to komplet (koszt ok 500,-), ale ja tylnych nie zakładałem, bo nie chciałem obniżać tyłu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

tak zgadza się na tych zwykłych są niebieskie,

jak byś chciał trochę twardziej to polecam kayab są w dobrych cenach a jakościowo ok sam założyłem komplet przód i tył na wiosnę w zeszłym roku

co do obniżenia to gdzieś czytałem ze minimalne obniżenie przodu w e46 można uzyskać przez zastosowanie łożysk górnych amortyzatora od e36

Opublikowano

około centymetr w dół pójdzie na poduszkach amora z e36.

amortyzatory w zależności od portfela. Sachs, Bilstein, KYB. To normalne zamienniki jakościowo dobre, nie są drogie. Jak już bedziesz mieć ściagane amory to warto może zmienić poduszki bo pewnie są od nowości. Koszt nie taki wielki ale jedna robota.

szukam
Opublikowano
Dzieki z apodpowiedź z tymi poduszkami :) Na wiosne zakłądam nowe felgi 18 oponki 245/35/18 i też nie chcę żeby się tym jeździło jak wozem drabiniastym.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jest i obiecana fotka:

http://files.tinypic.pl/i/00868/n3cnmu3wnwic.jpg

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL