Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, zakładam temat, który dotyczy mojej e46 330d 2000r.. Panowie otóż kilka dni temu jadąc do pracy dałem jej więcej gazu i zapaliła się kontrolka dde, po czym auto stało się mulowate, czułem że opadła nieźle z mocy.. Po wyłączeniu silnika i ponownym odpaleniu kontrolka dde gaśnie sama, ale jak znowu dodam wiecej gazu problem pojawia się bez zmian.. Dodam, ze ostatnio mialem mniej jak 15l w baku i po zapaleniu samochód nagle zgasł, ale gdy dolalem paliwa samochód odpalił bez problemu.. Panowie wiecie co to może być? Edytowane przez Alanek113
Opublikowano

Dopisz do nagłówka jaki masz silnik bo na dzień dobry admin Ci zamknie temat.

Dopiszę że byś na początek sprawdził zasilanie paliwem.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pierwszy podejrzany to filtr paliwa, później pompa progowa. Za zgaśnięcie auta przy 15l odpowiada pompa przelewająca między komorami. Przydałoby się podpiąć komputer z inpa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.