Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mi to nie brzmi na silniczek, bo on nie obraca się cały czas tylko ustawia w pewnej pozycji, możesz go wykluczyć jak wyjmiesz wtyczkę od Vvt tą okrągłą. Tylko wtedy trzeba go później zaadaptować. Po wyjęciu wtyczki silniczek przestanie pracować a jego rolę przejmie przepustnica. Jeśli cwierkanie ustanie znaczy że silniczek. A to nie jakaś rolka? Uciskajac pokrywę w innym miejscu niż korek też przestaje piszczeć?
  • Odpowiedzi 60
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Mi to nie brzmi na silniczek, bo on nie obraca się cały czas tylko ustawia w pewnej pozycji, możesz go wykluczyć jak wyjmiesz wtyczkę od Vvt tą okrągłą. Tylko wtedy trzeba go później zaadaptować. Po wyjęciu wtyczki silniczek przestanie pracować a jego rolę przejmie przepustnica. Jeśli cwierkanie ustanie znaczy że silniczek. A to nie jakaś rolka? Uciskajac pokrywę w innym miejscu niż korek też przestaje piszczeć?

Nie, tylko w tamtych okolicach

Opublikowano
Ale nie w sensie że nie rolka bo piszczy w okolicach silniczka?, czy nie że nie przestaje piszczeć po ucisnieciu innego rejonu niż korek ?
Opublikowano
Ale nie w sensie że nie rolka bo piszczy w okolicach silniczka?, czy nie że nie przestaje piszczeć po ucisnieciu innego rejonu niż korek ?

Nie przestaje piszczec. Tylko po uciśnięciu lewej strony przestaje

• Członkowie klubu
Opublikowano

Ty uciskasz korek czy obudowę? Bo nie widzę dokładnie.

Bo w pierwszym momencie brzmiało mi jak rolka/łożysko, ale jak docisnąłeś korek(?), to wygląda na to, że korek przepuszcza i powietrze "gwiżdże". Sprawdź to, ciągnąc korek w górę i przyciskając na zmianę.

Opublikowano

Na filmiku korek bo najwygodniej było pokazać o co chodzi. Ale generalnie czy to wcisnę korek czy troszkę nad nim to taki sam efekt daje.

edit

Co do korka to hmm... sprobuje przy nastepnym piszczeniu. Jak wymianiałem uszczelniacze w WFK to gościu powiedział że usuneli taką podkładkę pod korkiem, mówił że robią tak zawsze bo cos tam coś tam, nie pamietam juz. A uszczelniacze robiłem właśnie we wrzesniu, dokladnie 24

Opublikowano
Mam dokładnie takie samo wrażenie jak kolega hashin dlatego cię o to wypytywałem. Nawet jeśli nie sam korek to może uszczelka pod pokrywą puszcza powietrze i gwiżdże.?a propo edytowania nie mów że wyjeli ci uszczelke spod korka?
Opublikowano

Nie, tylko taki plastik tam był pod korkiem.

edit

Teraz sobie przypomniałem że przy okazji uszczelniaczy mówiłem im o piszczeniu. Stwierdził że jakiś weżyk od przepustnicy był zagięty. Naprosowali ale nie pomoglo

Opublikowano
Szczerze, nie mam pojęcia niestety. Tylko mowie piszczało przed wizytą u nich, jak i po "naprostowaniu"
Opublikowano
No to przyjrzyj się przewodowi z separatora to kolektora czy to czasami on nie jest zagiety. Jest między 2 a 3 kanałem w kolektorze na wierzchu. Łatwy dostęp z 10 minut roboty.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
A świeci cały czas? bo to jest kontrolka niskiego poziomu płynu.
Opublikowano
Nie, to zapalilo się w ten dzień co check, następnego dnia skasowany został błąd i już się nie pojawił. Tyle że jeszcze tylko na benzynie. Gaz sam się nie przełącza a ja sam nawet nie próbuje go włączyć. Czekam do wtorku na regulację
  • Członkowie klubu
Opublikowano

No obroty falują i to sporo. Miałeś wymieniany rozrząd? Świece?

Z tą kontrolką to ja bym sprawdził czujnik poziomu płynu, jest w zbiorniku.

Opublikowano
No obroty falują i to sporo. Miałeś wymieniany rozrząd? Świece?

Z tą kontrolką to ja bym sprawdził czujnik poziomu płynu, jest w zbiorniku.

Nie miałem. Kupiłem go z 145 tys przebiegu. Teraz 10k więcej jest.

Jak na benzyne przerzuce to tez faluje, przestaje jak podkręci sie go pod czerwone i poczeka chwile.

Zresztą wcześniej na benzynie tak nie robił. Falował ale minimalnie, mysle max 100 obrotów

Opublikowano

Dla mnie to źle ustawione LPG rozjechało mapy PB. Najtańszy sposób to zakręcić butle z gazem (po to zakręcić żeby wykluczyć nieszczelności instalacji LPG) i wyjeździć cały bak PB i zobaczyć czy falowanie zniknęło.

LPG założyłeś czy kupiłeśs auto z LPG?

A tak na marginesie to pasowało by jednak po zakupie auta zmienić świece, nie chcę Cię martwić ale to nie Uno i nie będzie jeździł dobrze jak nie będzie wszystko w zapłonie sprawne.

Opublikowano
Gaz założyłem niedawno, wtorek miałem regulacje po pierwszych 1500km. We wtorek jadę znowu bo dzwoniłem dziś i powiedziałem że regulacja nic nie dala
Opublikowano

No to jeżeli problem pojawił się po założeniu LPG to na 99% tu jest problem.

PS. Nie ma sensu regulowanie LPG jeśli auto nie pracuje poprawnie na PB! Jeśli gość który Ci to zakładał znał by się choć trochę na tym od razu by Ci to powiedział. Po pierwsze i zasadnicze musi Ci auto dobrze pracować na PB DOPIERO WTEDY możesz ustawić LPG inaczej ustawiasz LPG pod niewłaściwe parametry PB i wtedy to mogą się już cuda dziać.

Wyjeźdź na początek jeden bak PB i zobacz czy pomogło, jak nie to szukaj problemu na PB i jak go naprawisz dopiero regulacja LPG. Jeśli to nie rozjechane mapy to obstawiam, świece, cewki i może wtryski ale to mało prawdopodobne. Jest jeszcze opcja lewego powietrza jak źle dysze wkręcili ale to powinieneś słyszeć że coś świszczy przy kolektorze.

Opublikowano

Tak jak pisałem, wszystko zależy czy auto na PB dobrze pracuje, jak tak to można się bawić z gazem, jak nie to zawsze będziesz miał problem i na PB i na LPG.

Co do włączenia klimy to jej załączenie wydłuża czasy wtrysku więc zmienia punkt pracy silnika i tam może akurat LPG jest ustawione ok i nie jest rozjechana mapa.

PS. Czy ustawiali Ci auto podczas jazdy, tzn. wsiadają do auta z laptopem i podczas jazdy zbierają mapy na PB i LPG i robią poprawki?