Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Czy próbował ktoś usunąć rysy z plastikowej konsoli w okolicach gałki zmiany biegów ? Jest to szary carbon i mam tam małą (wydającą się dość płytką) rysę i nie wiem jak się za to zabrać :) Działał ktoś z czymś takim ? :8)

Pzdr

Opublikowano
Do polerowania plastików i drewna są dedykowane środki, kwestia determinacji i powinno zejść, przy poważniejszych rysach pomogą studia detailingu ze swoim sprzętem. Nie wiem tylko, jak sprawa wygląda w przypadku tego "karbonu" - czy to jest prawdziwe włókno węglowe (jak w M5), czy imitacja?
Opublikowano
Raczej to imitacja. Na szczęście rysa jest na gnieździe popielniczki, to w razie czego można wymienić tylko ten element :) Spróbuję pastą polerską - bo wydaje mi się, że jest to pokryte warstwą bezbarwnego :) Bo pastą do typowych plastików to chyba nie pójdzie - boję się, że będzie ślad. Myślałem, że ktoś miał już podobny przypadek.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Miałem rysę na szlifowanym aluminium.

Kupiłem "nową" listwę i wtedy spróbowałem wypolerować starą.

Rysa zniknęła tylko minimalnie, za to polerowany fragment zacząć odbijać światło.

Nie polecam...

Opublikowano
Aluminium - zgadza się, to zupełnie inna bajka, ale w przypadku plastiku i drewna renowacja naprawdę idzie w miarę łatwo :)
Opublikowano
Miałem rysę na szlifowanym aluminium.

Kupiłem "nową" listwę i wtedy spróbowałem wypolerować starą.

Rysa zniknęła tylko minimalnie, za to polerowany fragment zacząć odbijać światło.

Nie polecam...

Właśnie tego połysku się obawiam... :roll:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Co powiecie o usuwaniu rys z czarnego piano finnish ?

Spokojnie usuniesz, ale jeżeli chciałbyś efektu 100% idealnego to chyba samodzielnie nie warto. Wątpię byś był w stanie idealnie zrobić to co chcesz bez użycia maszyny.

Maszynka polerka, 2 pady 70mm, jeden tnący drugi finish. Pasta o odpowiedniej gradacji i po 30 minutach element będziesz miał jak nowy. Minus w tym taki, że kurcze do jednego elementu kupować to wszystko to trochę bez sensu. Pady 30 zł, pasty 50zł, IPA.

Raczej na tym szarym carbonie nie da rady rysy usunąć tak jakbyś chciał to zrobić. Mam taki u siebie i wydaje mi się to bardzo wątpliwe. Ponadto jak po polerce zacznie błyszczeć to będzie słabo

Import pojazdów z USA, Kanady, Emiratów.

www.importusa.pl

www.facebook.com/importusa

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witajcie.

Podepnę się pod temat.

Jakim środkiem usunę drobne rysy na plastikach błyszczacych kokpitu, zapalnicznki itd...

http://s2.ifotos.pl/mini/interieur_qrhanrh.jpg

Pozdrawiam