Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Ogrzewanie w mojej e91 bardzo długo się rozgrzewa, przy tej temp. na zewnątrz trzeba na postoju czekać kilkanaście minut jak poleci jakieś ciepło z nadmuchu, a w dodatku ciepło to leci tylko po str. kierowcy i z nawiewów na tył. Cały przód prawa str. jest zimny. Wczoraj zauważyłem,że jak przełączę ogrzewanie żeby nie pobierało powietrza z zewnątrz

image+2.jpg

to ogrzewanie dobrze działa z obu stron, ale szyby parują :/

Opublikowano

Był już gdzieś taki temat. Ludzie pół samochodu wymienili i dalej nie grzało z prawej strony.

U mnie od strony kierowcy i z tyłu leci gorące jak nastawie na 28 stopni. Z prawej kratki środkowej leci zimniejsze (powiedzmy 25 stopni) a z prawej strony przy drzwiach leci kompletnie zimne.

Po podłączeniu do kompa mam błędy dodatkowej pompki wody ale ona tylko odpowiada za funkcje REST więc to nie to...

Czytałem że jakieś klapki mogą się nie otwierać / nie zamykać i przez to nie leci ciepłe powietrze.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Po podłączeniu do kompa mam błędy dodatkowej pompki wody ale ona tylko odpowiada za funkcje REST więc to nie to...
Ona nie tylko odpowiada za funkcję REST. To właśnie jest przyczyna Twojego problemu. Szczotki się skończyły. U mnie był ten sam problem. Szczotki wymieniłem sam i wszystko działa.

U kolegi kamilboczek najprawdopodobniej ten sam problem.

Opublikowano

Pompka właśnie działa nie tylko na funkcji REST ale cały czas podczas pracy samochodu i może szczotki ja zablokowały i jest slaby przepływ.

Koszt niewielki, a warto spróbować bo może pomóc, na pewno nie zaszkodzi ;)

Opublikowano
Jak otworzysz maskę to po prawej stronie przy nadkolu, jak wpiszesz sobie "dodatkowa pompa wody e90" w obrazach google, to będziesz wiedział czego szukać.
Opublikowano
Ogólnie może to mieć jakiś wpływ ale tak na marginesie jak masz zapowietrzony układ to nic dziwnego że część nie chce Ci grzać, zacznij od zrobienia pompki i próbuj znowu odpowietrzać, są ze trzy korki do odpowietrzania, jeden na pewno przy zbiorniczku i jeden przy chłodniczce oleju.
Opublikowano

Jakiś czas temu przerabiałem temat:

viewtopic.php?f=70&t=312273

Jednak nie zdecydowałem się na wymianę nagrzewnicy ( gdzie nie byłem tak wszyscy mówili)

Narazie jest jak jest, jak nastawie po 28 stopni to prawa strona grzeje tak na 20 a lewa dosłownie żarem

Zaraz koniec zimy więc może na naatępną sie zabiorę za to

Ps. Termostaty nowe, pompka sprawdzona, klapki sprawdzone, odkamienianie układu zrobione (dało ok 10% cieplejszego powietrza po prawej stronie) więc zostaje tylko nagrzewnica....