Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do was pytanie bo zauważyłem w galeriach Google że wszystkie przełączniki świateł są odstające chodzi mi o te pokrętło a u mnie nie wystaje jakby było hmmm wciśnięte do środka oczywiście wszystko działa jak trzeba. Tutaj link do zdjęcia tak jest u mnie czy tak było w niektórych wersjach?

http://www.nanodatex.pl/bmw-e87-e90-przelacznik-wlacznik-swiatel-o934996.html

Opublikowano
Pokrętło można wcisnąć do środka i mieć schowane, jak kto woli. Sam o tym nie wiedziałem dopiero jak tata przejechał się moim autem i przez przypadek wcisnął pokrętło ( w pierwszej chwili myślałem że popsuł) wciśnięte czy wyciągnięte działa prawidłowo.
Opublikowano
Pokrętło można wcisnąć do środka i mieć schowane, jak kto woli. Sam o tym nie wiedziałem dopiero jak tata przejechał się moim autem i przez przypadek wcisnął pokrętło ( w pierwszej chwili myślałem że popsuł) wciśnięte czy wyciągnięte działa prawidłowo.

Potwierdzam :D

Na RTV znam się dobrze (moja branża ) lecz na samochodach, to jakby dziewica prowadziła blog o sexie :-)
Opublikowano
Też tak myślałem, jednak jak na taką prostą czynność to trzeba użyć dość dużo siły. Nie pamiętam w jakiej pozycji je wciskałem być może to też ma znaczenie.
Opublikowano
Hmm, mam gdzieś stary przełącznik, wersja US bez tylnych przeciwmgielnych, to spróbuję go wcisnąć. Nie ukrywam że ten wystający przełącznik to lipa przy wsiadaniu i wysiadaniu.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No moje się nie da. Może to wina że mam z pozycją "A" .
Z funkcją auto też można wcisnąć (taki mam u siebie). Kiedyś przez przypadek to odkryłem jak kolanem uderzyłem. ;) Chociaż ja bardziej to uznałem jako zabezpieczenie pokrętła przed zepsuciem właśnie w taki sposób.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
a myślałem że już znam swój samochód :-)
Opublikowano
W moim się nie da :( Używałem naprawdę dużo siły, więc może nie wszystkie się wciskają?
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Ja wczoraj spróbowałem i w pierwszym momencie myślałem, że to wgniotłem i zniszczyłem, ale jednak nie. Potem miałem problem, żeby to wyciągnąć ;-) ogólnie wydaje mi się, że to jakiś efekt uboczny albo co, ale chyba nie jest to zamierzony efekt, bo normalnie zrobiliby to tak, żeby wciskało i wracało delikatnie, a nie jak w Ursusie, no chyba ze musi się wyrobić ;-)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja wczoraj spróbowałem i w pierwszym momencie myślałem, że to wgniotłem i zniszczyłem, ale jednak nie. Potem miałem problem, żeby to wyciągnąć ;-) ogólnie wydaje mi się, że to jakiś efekt uboczny albo co, ale chyba nie jest to zamierzony efekt, bo normalnie zrobiliby to tak, żeby wciskało i wracało delikatnie, a nie jak w Ursusie, no chyba ze musi się wyrobić ;-)

Otwórz przełącznik i zobacz że mechanizm jest przygotowany do pracy w obu trybach...

Także chyba kwestia 'nie używania'

Opublikowano
Przepraszam. Użyłem jeszcze więcej siły i się udało. Ale musiałem bardzo mocno to wcisnąć żeby działało. Wręcz nienaturalnie, ale da się. Sorki za zamieszanie. Pzdr!
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Otwórz przełącznik i zobacz że mechanizm jest przygotowany do pracy w obu trybach...

Także chyba kwestia 'nie używania'

Nieee no, rozbierać mi się nie che, wierzę na słowo ;)