Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hmm mam też drgania drązka biegu tunelu czyli podpora wyjechana ładnie .

A poduszki wymienilem jakies 2 lata temu mogły byc juz mieć też dosć? po takim czasie?

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

bo wyczytalem też ze powodem tego może być tak :

- Dyfer

-tuleje mostu

-wózek , sanki

-łacznik elastyczny

-tuleje wahacza pod progiem czy ja takie mam ? nie wiem

Powiedzcie mi czy to prawda co wyczytalem?

Opublikowano

jedz jak człowiek na stacje diagnostyczną do kumatego człowieka albo do kumatego mechanika i niech ci sprawdzi luzy. Za ciebie to mamy sprawdzić przez internet ? chcesz na ślepo wymieniać wszystko co wymieniłeś ? połowe wartości auta wsadzisz.

Najpierw diagnoza potem naprawa. Nie znajdziemy za Ciebie drgań. Kierownica nie drży nawet przy zerwanym łączniku wału, wywalonych tulejach dyfra czy coś. Szukasz w bagazniku cały czas drżenia kierownicy. MIałem zerwane łączniki, podpory wału, słabe tuleje dyfra - kierownica nigdy nie drżała.

Drży zawsze ? zmienia się z predkością ? czy podczas hamowania drży ?

do mechanika i niech szuka luzów w zawieszeniu, znajdzie coś i to wymień i zobacz czy ustało. Tylko zanim pojedziesz do kogoś to najpierw wybadaj wśród znajomych czy warto tam jechać bo inaczej bedziesz jeździł jak z tym przepływomierzem i bedą cie uznawać za barana bo się sami nie znają. Patrzyli na ciebie jak na kosmite jak chciałeś adaptować przepływomierz, wiem bo sam to przerabiałem na sobie aż sam sobie kupiłem kabel i sam to zrobiłem.

szukam
Opublikowano
To buczenie objawia sie jak auto sie nagrzeje zazwyczaj do fulla i słychać to najbardziej na 4/5 biegu przy 2tys 2,5 obrotów potem jak sie rozpedzi to czuć więcej drżenie niz buczenie i chu. wie od czego jak nie jedno to drugie A baran nie jestem bo nie jedengo juz mechanika zagiolem bo pożal sie boże to mechanicy brak słow nieraz . Chciałem żeby mi ktoś jasno wypisał od czego to mzoe być co sprawdzić gdzie szukać bo nieraz na forach głupoty piszą nawet czytalem że za hamowanie odpowiada wahacz i amortyzator wiec wiesz :) :mad2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chyba chodziło o bicie przy hamowaniu, więc jak najbardziej stan tulei wahacza ma na to wpływ..wracając do Twojego problemu napisałeś, że masz do wymiany podporę wału, więc wymień ją.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.