Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie dobry, ale czy zadziała to nie wiem, cena sugeruje raczej słabą jakość, ale nie znam tematu, bo nie wymieniałem go. Jakbym kupował to jakiejś znanej firmy powyżej średniej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Hejka

Mechanicy wymienili mi na reklamacji przepływomierz z pierburga na bosha bo mowią że jest lepszy ma jakies dodadtkowe zabezpieczenia przed przepaleniem zwarciem tak mi gadali.

Ale jest kolejny problem związany z autem Auto gdy przyspiesza np 2500 potem 3000,3100 nagle czuć zanik mocy szarpnie autem po czym odrazu auto ciągnie dalej obrotami do góry nie wiemy o co w tym chodzi ma ktoś jakis pomysł ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez parametrów podczas jazdy nie da się już pomóc..wygląda na to, że cały czas jest problem z przepływomierzem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

ale jest nowy po numerach zakładany z bosh parametry idealne wszystkie bo mamy program co pokazuje rzeczywiste i żadane i wszystko sie mieści .

Też gadali że coś moze byc z elektryka przepływki że ją pali ale co ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pokaż te wartości, bez tego dyskusja nie ma sensu.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Oczywiście podczas jazdy, 4 bieg i pedał w podłogę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Maniek jak jezdzilismy z nim to 4 bieg i do dechy wszystkie parametry super wychodziły ino Masa powietrza rzeczysiwte 600 żadane 1000 np i tak roznie były spore różnice tak to nic . Przepływka z Bosha jest teraz bo podobno ma lepsze zabezpieczenia przed zwarciem ale co by je mogło robić nie wiem 3 przeplywomierz nikt nie umi mi pomoc rozkladam rece wkurze się i pojade kiedyś do ciebie z tym autem bo ile można
Opublikowano

Maniek Nagrałem te filmiki dziś wziołem kompa od mechanika znajomego i nagralem :) tutaj masz obejrzyj mowilem kiedy na 4 jechalem i nagralem wszystkie parametry jakie tam były i daj se w HD odtwarzanie bo może byc lipa ale mam nadzieje ze ujrzysz wszystko.

Sorry za trzepanie obrazem Ale wiecie Polska i jej dziury :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dramat te nagrania..przecierz są programy, które nagrywaja ekran. Np 2 film jak koło 2 min mówisz, że pedał w podłogę 4 bieg to do kiedy trzymasz? podaj czasy, bo poza powietrzem, którego cały czas masz za mało (potrzebujesz aktualizacji/adaptacji disem), bardzo waha się ciśnienie doładowania, raz 2.1, później 1.2 albo 1.6 a niby pedał w podłodze..Chyba, że takie opóźnienia ma ten program, cokolwiek to jest.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

ja to telefonem nagrywałem mechanik ma stary komp więc telefonem nagrywałem .ale jak właczysz filmik to daj se 720p full hd i bedzie lepiej widać zobacz sobie i zerknij jeszcze raz i powinno widac lepiej . Pedał był w podlodze z 5/6 sekund

u mnie na laptopie super widać ino zmien sobie na HD tam na dole pod filmikiem i bedzie lepiej zobacz

I jak mówie czwóra pod góre to wtedy było pod górke pedal do samego konca i trzymałem 2:28 czas jakos tak w tym 2 filmie

i jak to zrobic z tym Disem mógł bys to jakos szerzej opisać to powiem mojemu mechanikowi żeby to zrobil tym programem co mamy ino ja musze wiedziec dokladnie o co w tym chodzi bo nie bardzo czaje .

I gdzie na tym dolnym ślasku masz warsztat ? gdzie dokładnie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie mam warsztatu, nie jest mi potrzebny :wink: mieszkam w Świdnicy. Tu masz trochę lektury:

viewtopic.php?f=69&t=130670

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Zastanawia mnie jedno Maniek czemu jak kazdego mechanika pytalem jak mio 1 raz wymienili przepływomierz jezdzilem chyba z 5 sie pytałem kazdy mi mowil ze nie ma adaptacji przepływki ze nie ma takiej potrzeby nie rozumie i moze temu auto nie chce jezdzic ?
Opublikowano
Na forach mówia za adaptacja przepływki to bzura ja już nic z tego nie wiem i tak adptacja czy tam akutalizacja czego konkratnie przepływki?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czytałeś temat, który podesłałem? Miałeś na 99% stary rodzaj przepływomierza, założyłeś poprawiony, nie ma możliwości, żeby to działało..ale jeździsz do mechanika, który uważa inaczej jego sprawa, podjął się naprawy to niech zrobi tak żeby było dobrze i tyle.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?t=61186

Czytalem rownież ten temat i na to wychodzi że silnik nie widzi nowej przepływki . dzowniłem do gościa to go wbiło w fotel jutro mam tam podjechać sprobóją to zmienić w komputrze silnika bo on widzi ten stary i temu przepływka nie działa poprawnie a Dlephi pierburg bosch i żaden nie działa? napewno to jest to o czym pisałeś i co piszą na innych forach działam w tym temacie oby sie udało to zrobić

Opublikowano
Maniek byłem u nich z tym przepływomierzem podpieli auto do komputera firmy bosch orginal program itd mieli tez drugi niemiecki i powiedzieli ze sie nie da zriobic zadnej adaptacji ani kodowania przepływomierza ani nic bo to sie da tylko w nowych autach powiedzieli że to albo sterownik silnika albo jakiś styk bo dzownili tez do elektryka i powiedzial ze nie koduje sie w takich starych autach przepływki wiec jestem w du... nikt nie umie mi pomoc a auto dalej nie jedzi szlak mnie trafia jasna cholera
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pisałeś skąd jesteś? Bo nie pamiętam..może ktoś z okolicy poratuje z disem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

tak mieliście racje dziekuje wam serdecznie za pomoc :)

Mam jeszcze jeden problem przy ostrym przyspieszaniu np 4/5 tak po 100 na godzine czuje mocne drgania na kierownicy i głosne buczenie jest wiele tematów na to ale cieżko wspierdzić co to moze być napewno amm podpore wału do wymiany tylną a dalej nie wiem dwumas tego nie powoduje czasem?

Opublikowano

podpora wału nie powoduje drżenia kierownicy, powoduje drżenie tunelu, lewarka, nawet bagażnika.

Sprawdziłbym poduszki pod silnikiem, pewnie mają dość.

szukam