Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Maniek tam na forum cisza dałem do znajomego mechanika ten kabel i kompa moze on cos wymysli . A mam jeszfe inny temat bo ludzie tutaj pisza o buczaniu auta podczas jazdy nikt nie moze znalesc przyczyny objawia sie to na 4/5 biegu mi tak samo czym to jest ? wiadome ze auto ma wtedy najwieksze obciązenie masz jakiś pomysł moze?
  • Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

buczy tylko przy wyższych predkosciach ? buczy przy określonych obrotach czy cały czas ? czy jak schodzi z obrotów czy jak przyspieszasz czy kiedy.

Precyzyjniej pisz troche.

Miałem buczenie w e46 jadac ze stałą predkością okolice chyba 2tys obrotów, jakbym miał tłumik basowy, jak benzyna :D po wymianie sprzegła i dwumasu ucichło więc nie wiem co było przyczyną ale może Cie nakieruje.

auto na podnośnik, nawet na oryginalny lewarek, podnieś jedno koło, ktoś do srodka niech zmienia biegi i normalnie jedzie krecąc tym kołem w powietrzu. Podstaw tylko jakieś kliny pod inne koła żeby ci auto nie spadło. I wtedy możesz testować kiedy buczy i jak bardzo.

może opony przy wyzszych predkosciach, może zbieżność trzeba zrobić bo krzywo je bierze i buczy. Auto do góry i słuchaj :)

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdzaj po kolei wymienione możliwe przyczyny, na odległość buczenie jest trudno do zdiagnozowania. Wał, podpory wału, dyferencjał..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
znajomy mechanik mówi ze se nie moze poradzić z tą inpą tez i nie działa wiec jestem w du.. poszlo 125zł i lipa . Mowil ze on ma sprzet za 5000zł i wtyczka pasuje do jego i mi z tym pojezdzi ponagrywa ze mna ale co z moim sprzetem bedzie lezał?
Opublikowano

nie będzie lezał, trzeba to poprawnie zainstalować bo działa normalnie. Zakładam że kabel jest sprawny oczywiście.

Gdzieś popełniłeś błąd podczas instalacji i stąd problemy. Instalowałem wielokrotnie na win7, mam obecnie na laptopie i działa normalnie.

Na spokojnie musisz do tego podejść.

szukam
Opublikowano

http://allegro.pl/tester-interfejs-do-bmw-inpa-obd2-usb-e46-e39-e60-i5132143859.html taki kabel kupilem spróbuje to u dziewczyny jeszcze raz zainstralować ale wyskakują mi tez powiadomienia o zgodności programu może tu lezy problem.

Sprbuje u dziewczyny na laptopie zainstalować może sie uda.

A mam pytanko ktoś mi tu pisał że do elektrozaworu od trubo w moim modelu mozna dobrac sie od gory bo tu chyba jest padniete bo auto raz fajnie jedzie raz nie tu chyba lezy problem zaloze z pierburga i bedzie co bedzie . Jest do tego jakas instrukcja jak sie tam dostać od góry ? bo od dołu bede miał ciezko na podnośniku za duża klata niestety . Dużo tam trzeba demonotwać od góry ?

Opublikowano

nie pamietam dokładnie ale jest on chyba pod taką czarną puszką podcisnienia, może ten rekaw plastikowy co łapie powietrze do filtra przeszkadzać. Nie trzeba tam wiele rozbierać, jak już go będziesz widział to odpinasz od niego wężyki, kostkę z kablami i siedzi na 2 srubkach jest przykrecony chyba do prawej podluznicy, blisko turbo jest. Możesz go sobie przenieść w dowolne miejsce jak przedłużysz weżyki.

można go zamienić z tym od egr bo to, to samo.

szukam
Opublikowano

Hejka

Słuchajcie podpiołem dziś auto do kompa z moim mechanikiem u niego dziala wszystko sprawdzilismy wszystko jest ok prócz przepływki

np :rzeczywiste miała 400 pokazywalo a żądane 600 miała np też 1000 pokazywało 500/600 caly czas mniej niż ma być co to oznacza? błędu nie ma żadnego że jest uszkodzona albo coś przepływka z pierburga dobrana po numerach i nie wiem co robic

Opublikowano

spróbuj podmienić od kogoś kto ma sprawną. Może znajdziesz kogoś z forum kto ma i podmienicie na pare minut, ale jeśli zaniża to możesz mieć właśnie problem.

nie jestem pewien jeszcze czy zamienniki poprawnie działają bo ori chyba jest bosch ale już nie pamietam dokładnie.

szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli przepływomierz jest sprawny to aktualizacja/adaptacja dis-em załatwił sprawę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Maniek wiesz co jest najlepsze ? Że kiedyś jak miałem jaja z tą przepłwyką pytałem sie 3 elektryków w 3 warsztatach o adaptacji przepływki każdy powiedział że takiego czegos sie nie robi itd masakra .

K3m0T1989 Miałem przypadek z Delphi załozyłem auto ledwo jechało te zamienniki strzału nie warte . W czwartek wioze auto do mechanika co mi robił pompe wtryskową i tą przepływke własnie mam tam gwarancje jeszcze wiec jest ok .

Maniek a taki zwykły program co miał moj mechanik cos za 5000zł da rade zrobic adaptacje lub aktualizacje tej przepływki ? czy to trzeba miec jakis lepszy sprzęt jeszcze?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem co taki sprzęt za 5k potrafi..do tego wystarczy taki kabel jak kupiłeś, dis z chomikuj i tyle.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Disa ciężko uruchomić ale sie da. Najlepiej na czystym systemie robiąc krok po kroku jak instrukcja nakazuje.

Robiłem adaptacje przeplywki sobie pod blokiem siedząc w aucie kablem za 70zl. Auto po tym odzylo i ekonomizer sie nie cofal. A u mnie wolali 500 za to. Musisz jechać do osoby ktora zna sie na bmw, bo jak ktoś robi wszystkie marki to wiadomo skąd ma wiedzieć ze bylo cos nie tak z przeplywkami

szukam
Opublikowano
Koles mnie w konia zrobił mowi ze masz mase aut i doperio mam dzownic w pon ... A mgoe sam sprawdzić jakos czy ta przeplywka jest dupnieta?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Próbowałeś jeździć z odpiętą? Uprzedzam, że pojawi się check.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
jakn np bym odpiol to blad potem musze skasować? i co da to ze odepne auto odzyska moc czy jak ?:)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie sprawdzisz to się nie dowiesz :8) jak jest problem z przepływomierzem to teoretycznie po odpięciu powinno być lepiej. Kabel przecież masz..czy jeszcze nie uruchomiłeś?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Kabel mam ale program nadal nie chodzi nikt nie umie mi z tym zrobic ;/
Opublikowano
a pytanko jak np mam te - 40 C na termometrze zewnetrznej temperatury to wystarczy wymienic ten przód i tyle ? czy moze cos na kablach jest zwarcie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nikt tu nie widzi przewodów w Twoim aucie, więc trudno powiedzieć czy nie ma zwarcia..prawdopodobnie czujnik do wymiany.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
a może wiecie o co chodzi ? Mam probelm z alarmem w aucie przez zime spoko a w wiosne lato sam załącza sie alaram wyje miga po jakims czasie sie sam wyłacza ale nie zawsze co tu moze byc nie tak ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź czujnik pod maską, często on świruje.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

odpiołem go i przestało wyć może być tak odpięty ? czy nowy trzeba założyć?

I co myslicie o podporze wału z firmy Meyle czy jak sie to pisze bo nie wiem z jakiej firmy ta podpore kupic bo biore sie za wymiane