Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Maniek dziekuje za porady dobrze że są tutaj tacy ludzie jak ty co powiedzą coś konkretnego nie zmyślonego . Zastanawiam sie tylko ja ja sie dobiore do tej turbiny do tych węzyków tam filmików zadnych nie ma z gory ich nie widac troche ciezko bede miał od dołu na podnosniku ciasno bedzie masakra
  • Odpowiedzi 181
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dasz radę, wyjmij jeden, dotnij i załóż. Rób po kolei żeby nie pomieszać. Nie ma sprawy, po to jest forum :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Może przy okazji dobiore sie do tego elektrozaworu co tam jest i wyczyszcze delikatnie może to też cos pomoze . najlepsze jest to czy turbo napewno jest dobre bo ten mechanik to sam wiesz jak opowiada bajki hehe a trubo jedynie komputerem albo na maszynie sprawdzic prawda?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam możesz sprawdzić jaki ma luz poprzeczny na wirniku, zawsze to jakiś test. Zamień przetworniki miejscami tak jak pisałem wcześniej, odepnij egr i zobacz czy jest poprawa.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
A ten wirnik jest gdzies w środku trubiny prawda? trzeba by coś zdejmować zeby go ujrzeć? nic tam nie poprzestawiam? żeby sie w koszta nie władować bo w wiekszosci sam naprawiam sobie auto bo mechanicy niektorzy to szczalu nie warci a kasuja masakrycznie
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ściągniesz rurę od przepływomierza do turbiny to będzie wirnik na wierzchu, nic nie zepsujesz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dokładnie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Hmm Maniek to jak już bede grzebał w tym aucie co tam jeszcze odpowiada za moc ? Co bym mogl jeszcze sprawdzic bo bede mial auto rozgrzebane wiec mozna grzebać przepływka raczej bedzie dobra z pierburga zamawiali po numerach i byla wtedy poprawa . I tak siedze i własnie sie zastanwiam co jeszcze bym można sprawdzić jak myslisz?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa wtryskowa, ale przy niej nie grzeb :wink: zrób to co napisałem i daj znać.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Oki :) a jechałem dziś jeszcze samochodem i mówie a sprawdze coś i auto jak ma tak 2700/3000 obrotów w góre zaczyna głosno bardzo iść i ma drgania przy tych obrotach ma to coś wspolnego z utratą mocy ? Maniek ? Mówie napisze coś może to pomoże w diagnozie . A za pompe nawet sie nie chytam to juz dla mnie czarna magia heheh
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Drgania idą od silnika? Jak tak to do sprawdzenia koło pasowe a jak drgania całego auta to wał, podpory wału, łącznik wału.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Maniek wibracje całego auta czuć . A koło pasowe jest nowe z Corteco za 650zł

I zauwazyłem jeszcze ze ten brak mocy widać jak auto jest juz nagrzane jak jest zimne to lepiej chodzi nie wiem o co kaman jak myślisz ?

I ten wał co jest pod autem jak on sie nazywa bo mi wyskakuje wał korbowy cały czas a on jest w silniku

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wał napędowy :8) zrobiłeś to co pisałem czy gdybasz dalej? Trzeba zacząć działać..

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Maniek wszystko se popisałem co i jak części zamówione lecz pogoda nie dopisuje pod auto wejsc bedzie masakra zastanawia mnie jedno jak dostać się do tej turbiny . I czytałes tam co ci pisalem o tym grzaniu ?:) Jak to naprawie wysłam ci flaszke za pomoc :8) :8)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie myśl o żadnej regeneracji..pewnie podpora wału będzie do wymiany i tyle, tylko trzeba to potwierdzić wchodząc pod auto. Nie przychodzi mi nic do głowy z tym, że na zimnym idzie lepiej niż na rozgrzanym, jakby był film z parametrami z inpa podczas jazdy to byłaby inna dyskusja.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
No tak to by wiele wyjaśnilo musiał bym go na diagnostyke wziasc by mi to nagrali pytanie czy nagraja ... bo są ludzie i parapety . A co do tej podpory wału to tam są 3 tak? przednia tylnia i środkowa?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem ile jest u Ciebie, sprawdź na realoem.com

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Własnie tam patrzyłem i widziałem 3 zdziwiłem sie a jak sie sprawdza czy to jest wyjechane ??? i wymienia sie wszystkie czy to ktore jest juz wymiany?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Te które są wyrobione, będzie widać, która ma dość a jak będą jakieś wątpliwości to odpal auto i wszystko będzie jasne.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

aha też musiał bym na to zerknać bo sie rozleci jeszcze ten wał . I wiesz co zamówiłem ten czujnik doładnowania powietrza te przewody gumowe kupiłem filtr odmy tez zamowilem ino bedzie pogoda bede sie za o chytał .

A powiedz mi mechanik "niby" patrzył mi do tego kolektora ssacego przez EGR mowil ze jest czysty a ja to odkrecilem zobaczylem i widac osad ino nie wiem czy sie opłaca czyscic i nigdzie na necie nie moge znalesc jak to wyjac ten kolektor zeby jakis filmik był bo tam mozna pewnoe coś uszkodzić bo to palstikowe ty nie masz moze jakies filmiku z tej naprawy ? i czym to najlepiej czyścic ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Płyn do czyszczenia kominków, piekarników itp. Warto wyczyścić, ale to dość czasochłonne a efekt może być jakieś 5% na plus, więc bez szału. Filmu nie widziałem, ale na youtube jest prawie wszystko, więc szukaj, przy składaniu pamiętaj o dokręcaniu śrub odpowiednim momentem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

A ogólnie trudny jest tego demontaż duzo trzeba rozbierac? Mozna cos sknoscic?

I o co chodzi z tym odpowiednim momentem dokrecania ja nie mam do tego klucza odpowiedniego kied bede wiedzial ze jest dosc dokrecone? Bo z tym sie jeszcze nie bawiłem

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To możesz ukręcić śrubę..potrzebujesz do tego klucz dynamometryczny. Trudne może nie, ale czasochłonne, bo sporo jest wtyczek, wężyków itp.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL