Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Mam taki problem, po wymianie klemy minusowej oraz akumulatora pojawiły mi się problemy z audio. Dźwięk z AUX przerywa (po prostu co jakiś czas zanika na kilka sekund całkowicie) natomiast radio, co jakiś czas ścisza się na kilka sekund o kilka decybeli a potem wraca do normy.

Zauważyłam że częstotliwość przerywania wzrasta wraz z ilością elektroniki włączonej, wiec gdy mam wyłączone praktycznie wszystko to AUX i Radio nie przerywają a gdy Klima, ogrzewanie kierownicy i ogrzewanie foteli chodzą to AUX przerywa bardzo.

Kolejna moja obserwacja jest taka że gdy chamuje lub jadę bardzo wolno(prędkość jak w korku) przerywanie występuje bardzo często a gdy grzeje na pustej trasie problem praktycznie nie wystepuje nawet przy włączonej innej elektronice.

Wiecie co może być nie tak? Polecicie jakiś serwis w warszawie który umiał by sprawę sprawnie ogarnąć?

Radio które posiadam w aucie to Navi Professional (Duze) z Logic 7.

Z góry dziękuje za wszelką pomoc!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdziłbym ładowanie, bo to śmierdzi brakiem prądu, ewentualnie rzuć okiem na pasek osprzętu, koło pasowe itp.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.