Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej!

Wczoraj wsiadając do samochodu moją uwagę przyciągnął pewien malutki szczegół... Początkowo zdawało mi się, że jest to po prostu brudne, ale niestety po dłuższych spokojnych oględzinach okazało się, że ramka nawiewu jest pęknięta.. :shock:

Czy ktoś z Was spotkał się z takim problemem? Jeżeli chciałbym wymienić ten element na nowy, to jest on kompletny z przyciskami od awaryjnych i od zamykania samochodu, czy są to odrębne elementy?? Jaki koszt czegoś takiego?

W ogóle mnie ciekawi przyczyna pęknięcia.. Na pewno nikt tego nie ruszał, ani przypadkowo nie urwał, gdyż autem jeżdżę sam i zwracam uwagę na takie rzeczy... Moja teoria jest taka, że plastik był bardzo zimny, dostał powiewu ciepłego powietrza z nawiewu i się rozszerzył i efekt widoczny na zdjęciu :/

http://wstaw.org/m/2017/02/02/20170201_132322.jpg

• Moderatorzy
Opublikowano

To raczej dziwna teoria :)

Ewidentnie uszkodzenie mechaniczne.

Opublikowano

Jak uszkodzenie mechaniczne? :/

Zastanawiałem się i ruszałem na wszystkie strony i nie wiem jakiej mocy musiałby ktoś użyć, żeby to wyłamać.. Poza tym nie wiem kiedy :/

Opublikowano

Ten element jest wymienny. Musisz ściągnąć całą listwę z kokpitu. Przyciski są osobno.

Na aledrogo pełno tego. Jakieś 200zł ....