Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Siema,

Czy ktoś oglądał może ten samochód? Mam do niego kawałek i może ktoś już miał okazję przyjrzeć mu się na żywo i może coś o nim powiedzieć? Czy coś Wam się rzuca w oczy? Zastanawia mnie ta tapicerka, jeszcze nie miałem okazji oglądać materiałowej na żywo, jest tragedia, czy do przeżycia?

https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-328i-aut-sport-line-tempomat-aktywny-hi-fi-harman-kardon-head-up-ID6yJwOR.html

Edytowane przez jaCytryn

Autoreduta mówi, że samochód odkupili od pierwszego właściciela w 2014 z przebiegiem 70tys, sprzedali komuś i teraz znowu odkupili. Twierdzą, że bezwypadkowy, ale malowane oba zderzaki przez któregoś właściciela, serwisowany w ASO, możliwe, że jest przedłużona gwarancja, ale musieliby to potwierdzić. Tyle wiem na ten moment. Czy temu komisowi można zaufać? Ktoś ma jakieś opinie na ich temat? Znalazłem coś nt ich serwisu (chyba raczej ok), ale nic o sprzedaży samochodów.

• Zasłużeni forumowicze
Ulepa u nich raczej nie trafisz, ale w 100% wierzyć nie możesz na pewno. Miałem okazje kupować u nich auto i pewne nieścisłości wyszły. Nie dyskwalifikowały auta, ale powinni o tym informować a nie czekać czy ktoś się dopatrzy.

Żadnemu sprzedającemu nie powinno się ufać z automatu. AutoReduta często sprzedaje samochody, które są w ciągłej eksploatacji, a klient tylko 'wstawia' ogłoszenie u nich. Jesli faktycznie kupili na stan to albo mają dobrą cenę (marżę), albo są pewni samochodu. Serwis w ASO można potwierdzić, a malowane zderzaki to nic takiego, zadrapać można prędko. Przedzwoń do ASO z numerem VIN, ewentualnie BMW-check i będziesz więcej wiedział.

W którym ASO serwisowane?

Nie wiem gdzie było serwisowane, jeśli pojechałbym oglądać to od razu umówiłbym się w BMW na przegląd i sprawdziłbym wtedy całą historię na miejscu. Jeśli nic nie rzuca wam się w oczy podejrzanego to pewnie na początku przyszłego tyg się tam wybiorę. Szkoda tylko, że brak M pakietu, no i cały czas nie wiem co myśleć o tej tapicerce :)

• Zasłużeni forumowicze
W ASO sprawdź przebieg, ale samochód weź na przegląd do nieautoryzowanego serwisu. Jest kilka w W-wie porządnych, więc nie będziesz miał problemu z tym, a zapłacisz 1/4 ceny.

Trochę się naczytałem o tym silniku i zaczynam się trochę zastanawiać czy warto się w to pakować przy takim przebiegu. Podejrzewam, że wymiana oleju była LL, a to dla tego silnika nie za dobrze, no i generalnie trochę dużo km nalatane, co myślicie?

• Zasłużeni forumowicze
Każdy, kupując samochód używany, ma "gwarancję", wg ustawy konsumenckiej, szczególnie na poważne awarie niezwiązane z eksploatacją. Takie są przepisy unijne i polskie wynikające z ustawy konsumenckiej.

Hmm, czyli jednak ten przebieg może być jednak problemem dla tego silnika? Chyba sobie jednak odpuszczę ten samochód. Na żadną "gwarancję" bym nie liczył, ale jeśli już zaczyna być mowa o jej konieczności to raczej nie ma sensu się pakować w ten samochód.

Skoro zostaliśmy wywołani do tablicy, to odpowiadamy. Każde sprzedawane przez nas auto jest weryfikowane zarówno pod względem lakierniczym, jak i mechanicznym. Jesteśmy nie tylko sprzedawcą aut, ale przede wszystkim niezależnym serwisem aut premium (BMW, MINI, Porsche, Mercedes, Audi, Jaguar, Land Rover) - jednym z najczęściej polecanych w Warszawie. Sprawdzamy dokładnie historię serwisową każdego auta i jeżeli jakikolwiek element był wymieniany bądź lakierowany - informujemy o tym klientów. Co do opinii na nasz temat - są to przede wszystkim opinie pozytywne, o czym świadczy chociażby nieustannie wzrastająca liczba osób kupujących u nas auto. Oczywiście nie brakuje opinii negatywnych, jednak są one sprzed kilku lat, kiedy stawialiśmy w branży pierwsze kroki. W razie jakichkolwiek pytań - zachęcamy do kontaktu bezpośrednio z naszymi specjalistami ds. sprzedaży. Na tej stronie można znaleźć do nich kontakt http://www.autoreduta.pl/kontakt.