Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam maly problem

Rano gdy wstaje do pracy o goddz 7;40 znajduje sie juz przy aucie auto odpalam pale papierosa chwile pochodzi i jade auto chodzi okolo 3-4 min

I jak jade przejade okolo 3-4 km nagle wskazówka z temperatury pokazuje ze auto jest nagrzane na maxa a jest zimne ,spadaja obroty na mniej niz 500 jak stane i zostawie na luzie przez okolo 1-2 min wskazowka sie nagle pokazuje dobrze

Dzieje sie tylko tak na zimno-chlodnym silniku jak jest cieply nie dzieje sie tak

Jakies rady ?

zaczac od czujnika?

pod kolektorem?

dziekuje i pozdrawiam czekam na odp :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdź temperaturę płynu w ukrytym menu, test 7.0 i daj znać jaka jest wartość, bo to mało prawdopodobne, że auto jest zimne a wskazówka idzie na czerwone.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Zrób tak jak maniek pisze w pierwszej kolejności i napisz co pokazuje test. A co do nagrzania na max to chodzi ci o czerwone pole czy nagrzany na max w sensie wskazówka w pion? No i czy jeździsz na płynie czy na wodzie? Może Ci gdzieś przymarza i dopóki się nie rozpuści bryłki lodu to masz takie harce, mrozy jeszcze są.
Opublikowano

Pod kolektorem ssącym w bloku masz dwa czujniki temperatury jeden od zegarów a drugi od ECU ten czarny jest od zegarów i jak łączność z tym czujnikiem utrudniona to Ci wskaźnik poleci na maxa. czyli sprawdzić ( wyczyścić ) wtyczkę itd.

Jak się mylę to niech ktoś mnie poprawi.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Odlalem troche starego plynu wlalem nowy z 2l odpowietrzylem wyciognolem wtyczyke przedmuchalem zalalem nowym olejem odrazu i wymienilem filter narazie mam spokoj nwm ze jest cieplej troche ale narazie chodzi ok :) Dzieki chlopaki za dobre rady pozdrawiam :)