Skocz do zawartości

318i Elektryczny fotel i czujnik parkowania

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, jakiś czas temu jadąc moim e46 2005 r 318i, mój pasażer zmieniał sobie ustawienie fotela, posiadam fotele sportsitze z pełną regulacją, podczas kiedy ustawiał ten fotel nagle przestał działać, nie działa żaden przycisk natomiast w fotelu działa podgrzewanie, tylko jest unieruchomiony i to w beznadziejnej pozycji :mad2: ... sprawdzałem już bezpiecznik i jest ok.

Mam jeszcze pytanie odnośnie czujnika parkowania, kiedy wrzucę wsteczny bieg w środku słychać jakieś 5 sekundowe piknięcie po czym kiedy dojeżdżam do jakiejś przeszkody czujnik nie działa i nie ma żadnego dźwięku. Słychać to charakterystyczne tykanie w czujnikach ale po prostu nie działają, proszę o pomoc. Z góry dziękuję i pozdrawiam. :cool2:

Edytowane przez aleksnowakk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Popraw tytuł, bo temat poleci do kosza.

Przeczyść wtyczki czujników i przedmuchaj, trzeba skasować błędy i będzie działać, chyba, że okaże się, że któryś jest do wymiany.

Słychać pracę silnika jak wciskasz przyciski do regulacji?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Nie ma żadnego dźwięku podczas regulacji fotela, przyciski nie reagują i dodatkowo ciężki jest dostęp do fotela bo został w pozycji maksymalnie upuszczonej do dołu.

W jaki sposób dotrzeć do tych czujników parkowania? od bagażnika da radę czy trzeba zderzak zdjąć?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zamiast e46 ma być 318i w tytule.

W touringu jest dojście od spodu, w sedanie trzeba zdjąć listwę, szczegółów nie znam, ale na forum znajdziesz.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.