Skocz do zawartości

Brak paliwa na listwie CR.Bmw e46 320d,2004r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem

Po załączeniu pompy progowej szyna cr powinna się wypełnić paliwem.

Pompa progowa podaje paliwo do pompy wysokiego ciśnienia a ta dopiero tłoczy pod wysokim ciśnieniem szynę CR.

Czy to miałeś na myśli ?

Czu tu gdzieś przewody nie są przyszczypane i robią zwarcie, czasem szkolny błąd, niestety znam to z autopsji.

4351 - zawór ciśnienia cr, zwarcie do masy.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy pompa w baku i progowa na pewno pompują paliwo? Pod dobrym ciśnieniem?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Nie wiem czy Cię dobrze zrozumiałem
Po załączeniu pompy progowej szyna cr powinna się wypełnić paliwem.

Pompa progowa podaje paliwo do pompy wysokiego ciśnienia a ta dopiero tłoczy pod wysokim ciśnieniem szynę CR.

Czy to miałeś na myśli ?

Czu tu gdzieś przewody nie są przyszczypane i robią zwarcie' date=' czasem szkolny błąd, niestety znam to z autopsji.

4351 - zawór ciśnienia cr, zwarcie do masy.

Miałem na myśli to, że pompa progowa powinna podać paliwo aż do wtrysków.

Ja tak wstępnie odpowietrzalem układ.

Przewody od wtrysków odkrecilem i włączyłem pompę.

Paliwo sikało nawet dobrze.

Opublikowano
Miałem na myśli to, że pompa progowa powinna podać paliwo aż do wtrysków.

Ja tak wstępnie odpowietrzalem układ.

Przewody od wtrysków odkrecilem i włączyłem pompę.

Paliwo sikało nawet dobrze.

W jego przypadku pompa wysokiego Ciśnienia daje na przelew a to może być spowodowane ; 1 źle funkcjonującą pompą wysokiego ciśnienia

2.Uszkodzony sterownik pompy wysokiego ciśnienia

3. Fałszywe sygnały do sterownika pompy

4. i inne co może ktoś tu dopisze

Panowie juz 4 miesiące w naprawie,mechanik chce kasę za naprawę silnika,bo wg. niego silnik jest ok.musze go odpalić bo inaczej popłynę .Dodam tylko ze on jest na tym forum.Moze ktoś mu wyjaśni ze nie zachowuje sie honorowo,dałem mu całe auto a nie sam silnik do naprawy.

Sytuacja nie do pozazdroszczenia ani dla mechanika bo włożył kasę ani dla Ciebie bo nie masz auta.

Z tego wynika że obydwaj jesteście w desperacji a to może być złym doradcom.

Nie znamy waszej umowy naprawy ale ja jak bym się znalazł w takiej sytuacji jako clientent to najpierw bym żądał dotrzymania umowy o naprawę dając nowy termin zakończenia naprawy.Po upływie terminu widząc że mechanik nie jest w stanie się wywiązać z umowy widziałbym dwie drogi: ostrą czyli do adwokata i zabrać samochód do innego warsztatu albo łagodną tz częściowo zapłacić za usługę i pomódz mu rozwiązać problem.

..........................................................................................

Opublikowano
No nie tak on utopił kasę ,bo to ja dawałem na grubsze części .a nie mogę dać jemu na razie za naprawę ,bo jak dam do innego mechanika a on stwierdzi ze silnik złe złożony lub głowica znowu do regeneracji to drugi raz płacić nie zamierzam.
Opublikowano
"Broń Boże"nie namawiam Cię do walki na "noże" zawsze najlepsze są polubowne rozstrzygnięcia.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich.a wiec tak.autko dalej nie działa,moj mechanik dodał go do gościa z Sędziszowa,podobno super.mial go odpalic w 3 dni,juz minelo dwa tygodnie i nic.najlepsze jest to ze nie chcą mi powiedziec co sie stalo ze nie mozna odpalić..I tu moje pytanie,,,czy ktoś zna mechanika z Sędziszowa?gość robi w mercedesie 20 lat,a BMW w domu.Tak mi powiedzieli.moze jest na tym forum.dzięki.!!
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Powitać wszystkich.Auto dalej nie działa ,mechanik kazał kupić pompę progowa,czy musi być oryginał ?bo podobno wywala jakiś błąd powyżej 3 tys,obr.i dalej nie idzie juz.wymienil pompę na zamiennik (258zl) ale nie wydala(słaba).I tu moje pytanie.....czy to możliwe ze pompa.jesli tak to jaka polecacie.dzieki za odpowiedzi.pozdrawiam.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pierburg lub bosch, około 600,-

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Aby cię dobrze zrozumieć, piszesz

Auto dalej nie działa
ale dalej czytamy
wywala jakiś błąd powyżej 3 tys' date='obr.i dalej nie idzie juz[/quote'] czy to należy rozumieć że silnik już pali ale jeszcze nie poprawnie ?

Co do pytania

czy to możliwe ze pompa

Jest to możliwe, ale zastanawiające czemu nikt wcześniej tego nie sprawdził bo jak na szynie CR niema paliwa to się sprawdza zasilanie paliwem. hmm... chyba że się zebrało do kupy kila anomalii.

Co do jakości pomp to już Ci Maniek napisał.

Opublikowano
Witam.Poprawiam swoją wypowiedz.Auto odpala,wszystko jest ok,tylko niby pompka jest za słaba i wywala blad.czy nie jest tak ze pompka działa tylko przy odpalaniu ?Podobno juz wywalili 3 pompki a teraz kazali mi kupić.cos mi tu nie pasuje.Jesli by była słaba to by cieżko palił .Potrzeba ok 3.5bar,do odpalenia a potem robi resztę pompa cr,czy nie tak?czy sie mylę.?prosze o odp.dzieki!!!!
Opublikowano

Ciśnienie pompy a wydajność to dwie różne rzeczy ale z sobą powiązane.

Gdy jest pompka o mniejszej wydajności niż zapotrzebowanie silnika to przy małym poborze paliwa będzie utrzymywać ciśnienie znamionowe w układzie paliwowym ale gdy zwiększa się zapotrzebowanie na paliwo to pompka nie nadąża podawać i to się objawia mniejszym ciśnieniem przed pompą wysokiego ciśnienia.

Czy u Ciebie tak jest czy nie to tego nie wiemy ale bardzo możliwe że mechanik ma rację.

Jeszcze dodam nie całe paliwo co pobiera pompa wysokiego ciśnienia idzie do silnika bo część idzie na przelew i wraca do zbiornika. Teoretycznie jak by za dużo szło na przelew to przy słabej pompie paliwowej przy większych obrotach może spadać ciśnienie.

Szczerze mówiąc na miejscu mechanika to też bym chciał włożyć oryginalną pompę.

Opublikowano
Ok.dzieki za odp.Wiec ta progowa działa cały czas i utrzymuje ciśnienie a nie jak myślałem,ze tylko przy odpalaniu a potem sie wyłącza ?
Opublikowano
Jak silnik pracuje to ta pompka cały czas podaje paliwo.

Opublikowano
Zamiennik jak to zamiennik nie wiesz na co trafisz jedno to na jaką wydajność została zaprojektowana a drugie czy trzyma normę, a oryginał to oryginał.

Opublikowano
Jeszcze jedno pytanko.czy te pompy to tylko co Maniek wymienił ,czy mozna jakieś inne a dobre.musze załatwić na jutro.jeszcze raz dziekuje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tylko te co podałem, tańsze zamienniki nie sprawdzają się, jak szkoda Ci kasy to szukaj sprawnej używki.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Nie ze szkoda mi kasy,tylko potrzeba na jutro.ale tez szkoda wydać kilka stow a mechanik znowu powie ze to nie to.juz wymienił pół auta chyba a teraz mówi ze pompa.juz nie ma co wymienić,no chyba ze żarówki albo płyn do spryskiwaczy.i tak przy rozliczeniu bedzie wielka kłótnia raczej.
Opublikowano
Wyobrażam sobie że nie masz jak sprawdzić wydajności pompy ale sprawna pompa ma podawać 2 litry paliwa na minutę. W warunkach warsztatowych można się pokusić o taki test np rozpiąć wyjście z pompy i podpiąć kawałek wężyka a pompę elektrycznie na krótko do aku.