Skocz do zawartości

Brak paliwa na listwie CR.Bmw e46 320d,2004r.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Na początku chce sie przywitać ,jestem tu nowy.W październiku ub.roku oddałem autko do mechanika z uszkodzona głowica i tlokami.Nie było ciśnienia na dwóch .Majster kupił blok,głowice bo podobno moja nie nadawała sie do niczego.i tu sie zaczęły cuda.Do dziś autko stoi bo nie odpali za Chiny nawet na plaku.nie wychodzi paliwo na listwę .Powiedzial ze pompa i podmienił .Dalej nic.Komp pokazał czujnik(zawór ) na listwie,podmienili i dalej nic.Dodam tylko ze przed oddaniem do mechanika paliwo szło ponieważ weryfikowałem co sie stało z kumplem.Pompa progowa wymieniona.Regulator ciśnienia na pompie tez podmieniony.Komputer podobno zbył sprawdzany i ok.Ja osobiście z kumplem który ma kompa,odpowietrzalismy układ bo mechanik popadł w depresje.Immo tez sprawdzane na kompie i nic.pisze tyle by uniknąć powtórek w ocenie błędów .prosze o pomoc bo tez wysiadam.dzis chciał mi oddać auto tylko muszę mu zapłacić bo jak stwierdził silnik jest ok.tylko cos obok jest zepsute.myslalem ze oszaleje.podobno rozrząd sprawdzili(ok),pompa sie obraca,ale nie daje ani kropli na listwę .POMOCY,!!!!Dziekuje,,
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pompa w zbiorniku działa? Jakie błędy obecnie?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Pompę w baku tez podmienili.Dodam ze do pompy cr dochodzi ropka,ale juz nie wychodzi.cos mówił mechanik ze na przelewach jest paliwo,może cos z wężami pomieszali.juz sam nie wiem.co do błędów to teraz nie wiem.kiedys pokazywał tylko ten zawór na listwie od strony szyby,ale dla mnie to normalne skoro nie widział paliwa.moze sie mylę .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ewidentnie coś namieszał przy szynie cr, błędy są teraz ważne, bo mogą nakierować gdzie szukać przyczyny.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

W twoim przypadku to może dobrze by było gdyby auto na razie dalej pozostało w tym warsztacie a Ty byś zorganizował kogoś kto by ze swoim komputerem i dobrym programem do MBW sprawdzał po kolejii co jest grane od strony elektroniki i podłączeń.

Zakładam że mechanik jest dobry tylko z czymś miał pecha i teraz go to przerasta, ale w połączeniu z dobrym diagnostą będzie łatwiej i taniej uruchomić maszynę.

Może tu na forum ktoś się podejmie , skąd jesteś?

Ps. Może Maniek znajdzie czas ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Ok mam błędy 3f01 czuj.cis.pow. 42E2-nieznany. 07-modol gl. V usterka nap.wewnetrznego. 4212-nieznany. 4A53-nieznany. 4351-zaw.reg.cisnienia w rampie. 3FB1-nieznany. 4332-zaw.reg.cis.w rampie. 4351-zaw.reg.cis w rampie. 1B-grzałka dodatkowa. 5-czujnik wzniosu koncówki wtryskiwacza. 0A-zaw.reg.dawki paliwa. 2D-immobilizer/układ alarmu. Takie cosik mi wysłał. Komputer Delphi.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak byś podpiął pod kompa z inpa byłyby przynajmniej porządne opisy błędów i moment kiedy pojawiają się i jak często. Mimo to postaram się znaleźć chwilę i spróbuję je rozszyfrować. Mocno to utrudnia sprawę.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Żeby Ci na plaku odpaliło to jednak musi dostawać trochę paliwa, być odpowiednie ciśnienie na cylindrach i rozrząd dobrze ustawiony. W twoim wypadku to nie wiemy jak jest z rozrządem ani z paliwem na wtryskiwaczach.

..........................................................................................

Opublikowano
Dzieki za zainteresowanie.Z tym kompem moze być problem,chyba ze mechanik ma kogoś .Cisnienie na cylindrach jest ok.Rozrzad sprawdzany i tez ok.(tak mówią ).
Opublikowano
Trzeba się zastanowić czy pompa nie daje ciśnienia czy z listwy to ciśnienie ucieka

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja obstawiam brak sygnału na pompę paliwa :roll: przekaźnik został sprawdzony/zamieniony? Jest za schowkiem.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
A moze być tak ze za pompka progowa jest jakiś zawór zwrotny na powrocie z pompy cr,i on nie trzyma.i pompa cr bije ale paliwo nie wychodzi tylko wraca do baku?czy to juz kosmos jakiś wymyśliłem ??? :idea:
Opublikowano

Słyszałem, że w pompie CR jest jakiś zaworek, o którym mało kto wie. Kolega miał taki przypadek że silnik raz odpalał a raz nie.

Ale to musiałby zdiagnozować dobry pompiarz.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Niech zamienią go z tym od klaksonu, są takie same.

images?q=tbn:ANd9GcQQKcmJLvvslsjI5oUCUIISLKwXBK85DYc8V1NXPq_LkOcVUP9Qow

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
A może dać mu lewy sygnał na pompę ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Najpierw niech zamieni przekaźniki, jak nic to nie da to pomyślimy dalej, trochę dużo tych błędów, później wygrzebię czego dokładnie dotyczą.

3f01 - czujnik ciśnienia doładowania (za kolektorem dolotowym, od strony ściany grodziowej).

42E2 - zawór ciśnienia cr.

07 - nic mi nie mówi.

4212 - spalona świeca na 1 cylindrze lub uszkodzony sterownik świec.

4A53 - nic mi nie mówi.

4351 - zawór ciśnienia cr, zwarcie do masy.

3FB1 - przepływomierz.

4332 - zawór ciśnienia cr.

1B - elektryczny podgrzewacz płynu chłodzącego.

5 - nic mi nie mówi.

0A - nic mi nie mówi.

2D - nic mi nie mówi.

Wszystko wskazuje na przekaźnik pompy paliwa albo samą pompę. Poniższy temat wskazuje na mój typ - przekaźnik.

viewtopic.php?f=69&t=164187

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Panowie juz 4 miesiące w naprawie,mechanik chce kasę za naprawę silnika,bo wg. niego silnik jest ok.musze go odpalić bo inaczej popłynę .Dodam tylko ze on jest na tym forum.Moze ktoś mu wyjaśni ze nie zachowuje sie honorowo,dałem mu całe auto a nie sam silnik do naprawy.