Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Posiadam e60 3.0D z 2004r. I mam z nią nie lada kłopot.

Od ostatniego porządnego mrozu -30 nie chce zapalić. Kręci jak oszalała ale nawet nie dychnie.

Wymieniłem filtr paliwa i sterownik świec żarowych ale bez żadnego odzewu. A wczoraj już się załamałem jak przyjechał mechanik z kompem i nie ma możliwości nawiązania połączenia z samochodem. Możliwe ze komputer padł? Odkręciłem wtrysk to paliwo nie dochodzi na dodatek i na tym moje pomysły się wyczerpały.

Może jakiś pomysł ktoś podsunie co może być nie tak czy szukać nowego kompa?

Pozdrawiam

Opublikowano
Bezpieczniki wszystkie sprawne? Nie wiem czemu nie chce się komp połączyć ale przy takim mrozie może wytracila ci się parafina w paliwie przez co zapchało i nie pompuje go.
Opublikowano

Bezpieczniki wszystkie po sprawdzałem, te w bagażniku jak i w schowku pasażera wszystkie są dobre.

ciekawi mnie to czemu nie da się podłączyć pod kompa, próbowałem kilkoma różnymi i żaden nie daje rady.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

A inpa ktos podłączył?

Sprawdź wtyczkę OBD

12v na Pin 16.

Sprawdź też czy na innych pinach jest jakiś opór.

Możliwe że CAS jest walniety lub ktoś grzebał przy gnieździe obd i masz pozmieniane piny.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!