Skocz do zawartości

320Ci Wypadanie zaplonów przy niskim poz. Paliwa

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam byłem ostatnio na diagnostyce komputerowej i wykryło mi błędy zamieszczone na zdjęciu ;) samochód pracuje tak jak zawsze i nie zauważyłem żadnych problemów ;)

http://m.imgur.com/9J2lfu5

Mam jeszcze problem z tym ze czasami mi grzeje a czasami nie, i był błąd czujnika jakości powietrza, gdzie takowy sie znajduje ? ;)

Edytowane przez Bie1ak
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dopisz 320ci do tytułu, bo temat poleci do kosza. Nie przypadkiem czujnik smrodu masz na myśli? Jest na wentylatorze. Nie czujesz spadków mocy? Masz błąd przepływomierza, więc trzeba sprawdzić masę powietrza. To może być przyczyna Twoich błędów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Do tego co już Maniek napisał to sprawdź jeszcze jakie masz ciśnienie na pompie paliwa przy niskim stanie w baku.

Sprawdzałeś poziom płynu w zbiorniczku wyrównawczym ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
To ja chłopacy też dodam swoje 3 grosze. A propos błędu przepływomierza masz napisane zwarcie do gnd, czyli zwarcie do masy. Sprawdź przewody od niego.
Opublikowano

Wykryło błąd "czujnik jakości powietrza" tak to sie nazywalo dokładnie. To moze być przyczyna tego ze raz grzeje raz nie? Wymieniany był zbiorniczek wyrównawczy oraz korek, uklad odpowietrzony lecz przed wymiana działo sie to samo.

Żadnych zmian w mocy nie dostrzegłem, ale moze dlatego ze ten błąd zaczął mi wyskakiwać nie długo po tym jak go kupiłem wiec mogło tak być od początku ;) sprawdze te kable i dam znać ;) możliwe ze bedzie trzeba wymienić przeplywke ?

Opublikowano
To wychodzi że czujnik smrodku. Nie, to nie to. On odpowiada za włączenie automatycznie obiegu zamkniętego jak wyczuje złą jakość powietrza. Jak na panelu klimy ustawiasz( A) w kółeczku. Co do grzania było ostatnio mnóstwo tematów o tym i były podane wszystkie możliwe przyczyny. Czyli zawór z dodatkową pompą, zapchana nagrzewnica..... Szkoda jeszcze raz wszystko opisywać znajdziesz bez problemu. Co do przeplywki to zależy co i jak jej dolega. Jeśli przetarty przewód to nie jeśli sama przeplywka to tak możliwe że do wymiany. Ale to wszystko trzeba sprawdzić. Na forum to tylko podpowiedzi co i jak może być. Ciężko coś stwierdzić na pewno jeśli się tego nie widzi. :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj przejechać się z odpiętym przepływomierzem, daj znać czy jedzie lepiej czy gorzej.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.