Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie,

Mam zamiar zakupić BWM e91 z 2010 r 320D przebieg 215 tys. Jednak zauważyłem jeden mały problem tzn. na zimnym silniku jak gwałtowniej doda się gazu na 3, 4 biegu to zaczyna strasznie gonić lewarek do tego dochodzi buczenie, jak auto już zagrzeje się to już wszystko jest normie .

Z góry dziękuję za ewentualne podpowiedzi.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ok dziękuję za odpowiedź, zdecydowałem się na zakup tego samochodu. Jest to E91 z 2010 roku, pełen M-Pakiet 135 KW.

Cały weekend spędziłem na czytaniu BMW-kub, przeczytałem, że na takie objawy może pomóc dodatek do paliwa BMW, który już zakupiłem.

Objawy to tak jak jak wspominałem na zimnym silniku przy mocnym przyśpieszeniu słychać stuki i auto wpada w wibracje, na zimnym od czasu do czasu jak auto pracuje, też usłyszę jakiś stuk, ale nie jestem w stanie określić interwału. Jak auto się zagrzeje to idzie super ! bez żadnych objawów. Poranne odpalanie nawet przy -10'C na aucie nie robiło wrażenia.

Macie jakieś sugestie ?

Auto było cały czas serwisowane w ASO i wszystko robione na bieżąco

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mogą być, warto rzucić okiem na korekcje podczas tych stuków.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.