Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie. Jest to mój pierwszy post i od razu zwracam się do was z prośbą o pomoc. :)

Po wylaniu się płynu na przycisk hamulca wyskoczył błąd i nie można już odblokować hamulca. Jestem akurat w pracy i po powrocie będzie trzeba coś z tym zrobić..

Jakieś sugestie?

Jeśli ktoś się spotkał z tym problemem proszę o pomoc.

Pozdrawiam ;)

Opublikowano

Hej, zrobiło się zwarcie gdzieś na pinach. Suszarka powinna rozwiać tymczasowo problem, jeżeli to kawa cola itp proponuje to rozebrać i przeczyścić izopropanolem bo za jakiś czas będziesz musiał kupić nowy panel.

Powodzenia!

Opublikowano

Ok dzięki za info kolego, a możesz mi powiedzieć gdzie i w jaki sposób odblokować ręczny, żeby nim chociaż wyjechać z parkingu? Po lewej stronie jest niby tak? Ale na wierzchu czy schowany nie wiesz?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
U mnie zwalnia się sam po ruszeniu...
Opublikowano

Suszenie elektroniki to najwiekszy blad jaki mozna popelnic, jesli jeszcze jest do uratowania to najlepiej spryskac go konkretnie sprayem do czyszczenia polaczen elektrycznych a nastepnie przedmuchac sprezonym powietrzem, najlepiej takim do komputerow

Po zdjeciu silnikow recznego mozna torxem cofnac tloczek ale trzeba zdjac kolo

Opublikowano
U mnie zwalnia się sam po ruszeniu...

Na pewno w BMW bo w audi tak było

Najprościej zadzwonić do mechanika 99% mechaników ma jakiś komputer diagnostyczny którym po podłączeniu uwolni hamulec ręczny chyba ze przełącznik jest walnięty i znowu zaciągnie ręczny :roll: to wtedy go będzie trzeba zdemotywować

Opublikowano
Suszarka tylko po to żeby wrócił do domu, później tylko izopropan jest to środek właśnie do czyszczenia zalanych PCB