Skocz do zawartości

E46 Compact, wymiary na otwór zaślepki spryskiwacza Xenonu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zabieram się za montaż świateł typu Xenon do E46 Compact wraz z peryferiami. Potrzebuje wymiarów do zamontowania zaślepek spryskiwaczy. Trzeba wyciąć dziury na dysze a na moim zderzaku od wewnętrznej strony, brak jest jakichkolwiek fabrycznych oznaczeń gdzie wyciąć otwory. Prośba jest o podanie wymiarów A,B i C z poniższego zdjęcia. Oczywiście proszę o wymiary zewnętrzne, bez odciągania czy demontażu czegokolwiek. Chodzi o wymiary do krawędzi, nie do czarnej listwy w przypadku wymiaru "A".

66c3eaa599ea137amed.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano (edytowane)

Cześć,

ja mam inny zderzak, ten z m-pakietu i nie posiadam czarnej listwy. To wygląda tak jak na zdjęciu poniżej. Zmierzyłem więc odległość od górnej krawędzi zaślepki do maski - tego wystającego elementu (wymiar D) oraz po otwarciu maski do krawędzi zderzaka - miejsca gdzie się załamuje pod kątem (wymiar E). Mam nadzieję, że to Ci pomoże :)

U mnie wymiary są następujące:

B 14 mm

C 11 mm

D 60 mm

E 136 mm

y4mcujFDSxGqw-bp4CPh0MpBSdohAh3UM79kuTYwoDmA8Xez_8ikU7GRLMHPOZcxmVf0LIq3lPhob2ixV-Zv0xEBLPRAwqh9nHvn3-sLkl5gygl4jPggeWdvQOGIcGHES_ppVCqX--WvC4ekCJQsjfvCdA9auT-oqT6SpYoqtSl9GIpwoGmZOPJccCMcfa50jic?width=1000&height=603&cropmode=none

Edytowane przez Buckey
y4msY-u2wiUonuSCMhtmsBD5AljsLw4_SjGs3qGuvC6CXYgdnWpqYjAaWubdW_sgC51mXO4-xf89bx2XQm8rs0aPdQ5dxJUZ6_9Cvteg6B3MC8y65Olaa9wm4GbnNF696rODaT_h24tGGM3JnR_c3FvFgvhNyBlhPqoaQns3TE7y5iRZ1s6656GvAPHmdDbgzFg?width=558&height=90&cropmode=none