Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Zakupilem glosniki JBL GTO 506ce ze zwrotnicami do e36 sedan.

Nie znam sie zbytnio na tym, wiec jakby mogl mi ktos napisac

jak podlaczyc na przodzie te glosniki ze zwrotnica?

Chodzi mi glownie co wpiac i jak do zwrotnicy:)

Zestaw wyglada jak na zdjeciu, z tymze ja kupilem zestaw bez tych

tweeterow widocznych na zdjeciach.Tweetery mam juz w aucie

i nie bede ich wymienial.

http://www.7ds.pl/~koperk/jbl.jpg

Opublikowano

A na zrotnicy nie masz opisanych wyjsc?.woofer ,tweter? jesli masz to jaki problem ? woofer to chyba wiadomo ze głosnik bassowy a tweter to syk :) i np.głosnik basowy podłaczasz tam gdzie jest + na zrotnicy do + na głośniku , na tweterze mozesz mieć plus oznaczony czerwona kreską na kablu. :cool2:

powodzenia :)

Opublikowano

Witam!

Tez mam kilka pytan dotyczacych tego zestawu JBL, wiec pozwole sobie podlaczyc sie do tego watku. Podoba mi sie ten zestawik ze zdjecia. Myslalem, zeby wrzucic mid-bassy w fabryczne miejsca, a gwizdki w trojkaciki za lusterkami. Fabryczne miejsca na gwizdki w boczkach drzwi wydaja mi sie umieszczone za nisko. Mam jednak kilka watpliwosci:

- jak tam jest z miejscem na zwrotnice?? Za schowkiem moge prawa spokojnie zmiescic, jak po stronie kierowcy??

- co sadzicie o zmianie umiejscowienia gwizdkow o jakiej mysle??

- czy efekt po wymianie z fabrycznego zestawu bedzie faktycznie slyszalny, szczegolnie w stosunku do straconego czasu i pieniedzy na nowa instalacje. Z tylu wymienilem fabryczne glosniki na JBL cs396 i efekt byl super, jak sadzicie, co mozna osiagnac wymieniajac przod??

Pozdrawiam,

Bartek

Opublikowano
gdzie moge umiejscowic zwrotnice?z tego co widze jak wymontowalem strare glosniki z przodu to miejsca za duzo na nic oprcz glosnikow juz tam nie ma, szczegolnie po stronie kierowcy. Gdzie Wy montowaliscie zwrotnice?
Opublikowano

Witam

No bez jaj. Przeciez nie musi byc zwrotnica przy samym glosniku. Zamontuj ja pod deska za schowkiem i wyprowadz przewody. Tam spokojnie znajdziesz miejsce na jeszcze 6 zwrotnic a po stronie kierowcy tez z miejsca na zwrotnice nie brakuje.

Pozdrawiam