Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Ostatnio zauważyłem, że termometr wskazujący zewnętrzną temperaturę bardzo szybko spada o kilka stopni w dół od momentu ruszenia spod domu. Czy spotkał się ktoś z czymś takim? Czujnik zlokalizowałem z przodu w kratce po stronie kierowcy, ale za bardzo nie ma do niego dostępu.

Przykładowo - ruszam pod domem mam +12.0 stopni Celsjusza, po 10 minutach +2.0.

Pozdrawiam,

Piotr

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

Ostatnio zauważyłem, że termometr wskazujący zewnętrzną temperaturę bardzo szybko spada o kilka stopni w dół od momentu ruszenia spod domu. Czy spotkał się ktoś z czymś takim? Czujnik zlokalizowałem z przodu w kratce po stronie kierowcy, ale za bardzo nie ma do niego dostępu.

Przykładowo - ruszam pod domem mam +12.0 stopni Celsjusza, po 10 minutach +2.0.

Pozdrawiam,

Piotr

Pod domem nie jest cieplej ?

Jak jedziesz, wieje wiatr, czy moze kropelka wody gdzies wisi...

Mi sie tak nie zmienia az, ale nie mam tak cieplo pod domem

Opublikowano
Miałem podobny problem w e61. Nawet kupiłem nowy czujnik (taka mała plastikowa antenka). Okazało się że kabelki przytarte były i nawet nie było sensu montować czujnika.

Poszukuje wszelkich materiałów o bmw e60/e61, filmów, poradników, artykułów, zdjęć, plików, tapet...itp ... Jeśli ktoś z was ma ciekawe materiały proszę o info na pw (po weryfikacji wrzucę na bloga z dopiskiem twojego niku). Z góry dzięki.

Link do bloga patrz obok - moja strona www.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Miałem podobny problem w e61. Nawet kupiłem nowy czujnik (taka mała plastikowa antenka). Okazało się że kabelki przytarte były i nawet nie było sensu montować czujnika.

Gdzie dokładnie miałeś te kabelki przytarte? W E90 jest dosyć trudny dostęp do czujnika, bo chyba trzeba zdjąć zderzak. :duh: Próbowałem prześledzić wiązkę, ale z tego co można ujrzeć to nic nie rzuca się w oczy. :(