Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznie mam mały problem. Samochód był u mechanika i ten zostawił mi karteczkę z błędami szukałem ich w necie ale nie stery nie znalazłem czy ktoś może mi pomoc i opisać te błędy prosze o pomoc

1. A3B1

2. A3A9

3. A557

Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam

Opublikowano
Nie mam pojęcia co to za błędy i czym sprawdzał kup kabel ściągnij inpe i sam sprawdzisz błędy bez ponoszenia kosztów diagnostyki w warsztacie a do bmw przydaje się i to bardzo.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam serdecznie mam mały problem. Samochód był u mechanika i ten zostawił mi karteczkę z błędami szukałem ich w necie ale nie stery nie znalazłem czy ktoś może mi pomoc i opisać te błędy prosze o pomoc

1. A3B1

2. A3A9

3. A557

Z góry dziękuje i serdecznie pozdrawiam

Wystarczy że każdy kod błędu wpiszesz w google z dopiskiem BMW i znajdziesz odpowiedź. Mogą to być błędy wywołane spadkiem napięcia akumulatora.

Opublikowano
Wpisywałem w Google po kilka razy te błędy i nic żadnego nie znalazłem ,no nic trzeba bedzie się popytać miejscowych mechaników
Opublikowano
A nie chcesz sam diagnozować? Proste jak budowa cepa i masz wszystko opisane w Inpie. Dużo bardziej ułatwia pomoc na forum bo 90% użytkownikow forum z tego korzysta więc wie co i jak. Pozatym masz opis błędu np przy lambdzie nie pokazuje ogólnie że to lambda tylko masz dodatkowy opis (obwód otwarty /grzałka /zwarcie do masy... Itd itp) nie każdy program diagnostyki uwzględnia takie rzeczy jak valvetronik vanos. A nie wiem czym mechanik ci sprawdzał. Same oznaczenia nie wystarczą żeby pomóc. Może ktoś w twojej okolicy ma sprzęt i ci pomoże ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wpisywałem w Google po kilka razy te błędy i nic żadnego nie znalazłem ,no nic trzeba bedzie się popytać miejscowych mechaników

Dziwne bo ja wpisałem i znalazłem kilka tematów na zagranicznych forach.