Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Pacjent - e46 320d 136 km

Otóż mój problem jest taki ze auta nie osiąga odpowiedniej temperatury. Ledwo wychodzi za niebieskie pole. Lecz gdy auto stoi to automatycznie temperatura rośnie do 90 stopni ale w trakcie jazdy wskazówka znowu spada. Również zauważyłem minimalne falowanie obrotów gdy jest włączony nawiew. Czytałem o podgrzewaczu wody, czy to może bytp? czy do wymiany jest termostat? Jak tak to który?

Z góry dziękuję.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest 6 takich tematów na tydzień, wysil się i zrób to, co masz napisane pod nickiem. :duh:
Opublikowano

Auto masz stare to wymień obydwa.

Ps :search:

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Podepnę się wymieniłem termostat w 320d bo się nie dogrzwał teraz skazowka w pionie ok przejechałem 50 kilometrów i wąż od termostatu do chlodnicy był zimny czy dizle tak mają nie da się nawet odpowietrzyć nowy i już zacięty macie jakieś sugestie
Opublikowano

Z opisu by wynikało że niema problemu bo wskaźnik temperatury jest w pionie.

Jak wejdziesz w tz ukryte menu to zobaczysz temperaturę bloku w stopniach C.

Objawami złego odpowietrzenia są ; brak ogrzewania oraz wskazówka poza pion.

To że wąż pomiędzy termostatem a chłodnicą jest zimny to by znaczyło że termostat się nie rozgrzał do temperatury otwarcia.

Inna sprawa że jak by Ci termostat się zaciął to by Ci wskazówka szła poza pion.

Jaki masz silnik ?

Czy masz mały przelew w zbiorniczku wyrównawczym ?

Ps

Może dalej być lekko niedogrzany ale tego po wskaźniku nie widać

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.