Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam serdecznie, przymierzam się do zakupu e90 325d lub 330d. W oko wpadło mi auto z tej oto aukcji: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-325d-lift-3-0d-198km-manual-navi-skory-climatronic-ladna-sprawna-2xalu-ID6yhZRB.html

VIN: WBAVC51010VD01680

Z tego co udało mi się dowiedzieć to to że była malowana para lewych drzwi. Przebieg nie jest udokumentowany ("z licznika"). Co myślicie o wyglądzie przednich skór przy takim przebiegu?

Do auta mam ponad 600km także nie wiem czy opłaca się tak daleko jechać. Co możecie powiedzieć o tym egzemplarzu? Z góry dzięki.

Edytowane przez ziomal15xd
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam serdecznie, przymierzam się do zakupu e90 325d lub 330d. W oko wpadło mi auto z tej oto aukcji: https://www.otomoto.pl/oferta/bmw-seria-3-325d-lift-3-0d-198km-manual-navi-skory-climatronic-ladna-sprawna-2xalu-ID6yhZRB.html

VIN: WBAVC51010VD01680

Z tego co udało mi się dowiedzieć to to że była malowana para lewych drzwi. Przebieg nie jest udokumentowany ("z licznika"). Co myślicie o wyglądzie przednich skór przy takim przebiegu?

Do auta mam ponad 600km także nie wiem czy opłaca się tak daleko jechać. Co możecie powiedzieć o tym egzemplarzu? Z góry dzięki.

Jednym słowem - BEZWZGLĘDNIE ODPUŚĆ !

A co myślę? Zachowujesz się jak statystyczny polski "łoFca pereł".

Nie obraź się, ale zamarłem widząc to ogłoszenie.

Jak widzę baaaaaaardzo tanią hiszpankę - która robi za niemkę, do tego WG DEKLARACJI SPRZEDAJĄCEGO z malowanymi drzwiami, ALE ZA TO z wymienioną deską rozdzielczą, wymienionym i z przodem i tyłem nadwozia od innego BMW - E91-LCI - to jestem przerażony.

Narysuję, bo nie mam siły pisać więcej:

Tak fabrycznie wyglądało to BMW zjeżdżając z taśmy (na podstawie VIN WBAVC51010VD01680):

przód:

fbc3dd0269ff.jpg

tył:

b85cb04a171e.jpg

wnętrze:

e90a2b0a0cf3.jpg

A tak ta hiszpańska perełka wygląda...:

jej teraźniejszy przód:

2b0dc8c385bf.jpg

jej teraźniejszy tył:

5d42563cc872.jpg

jej teraźniejsze wnętrze:

24d45b255f7c.jpg

I rozkodowany VIN:

VIN WBAVC51010VD01680

Prod. Date 2007-01-08

Type code VC51

Type 325D UL (EUR)

Series E90 (3 Series)

Body Type LIM

Steering LHD

Engine M57T2

Displacement 3.00

Power 145kw / 197hp

Drive HECK

Transmission Manual

Colour BLACK SAPPHIRE METALLIC (475)

Upholstery LEDER DAKOTABEIGE (LCB4)

S1CAA Selection of COP relevant vehicles

S249A Multifunction f steering wheel

S2MEA BMW alloy wheel, M double spoke 194

S302A Alarm system

P337A M Sports package

S403A Glass roof, electrical

S441A Smoker package

S481A Sports seat

S493A Storage compartment package

S4ADA Interior trim strips, alu, brushed, fine

S502A Headlight cleaning system

S521A Rain sensor

S522A Xenon Light

S534A Automatic air conditioning

S644A Preparation f mobile phone w Bluetooth

S663A Radio BMW Professional

S677A HiFi System Professional DSP

S704A M Sports suspension

S710A M leather steering wheel

S715A M Aerodynamics package

S760A High gloss shadow line

S775A Headlining anthracite

S856A Language version Spanish

S863A Retailer Directory Europe

S883A On-board vehicle literature Spanish

S8S3A Automatic locking when driving off

S8SPA Control unit COP

Standard equipment

S321A Exterior parts in vehicle color

S520A Fog lights

S548A Kilometer-calibrated speedometer

SAAB ready for take off.

codzienność:
- fajna Octavia Elegance Combi 2.0 TDI+ Sportline (DE)
- dobry Touran 2.0 TDI+ CUP (F)
- praktyczne Caddy 2.0 TDI+ Edition35 (F)
czas wolny:
- nerwowe  BMW M140i 340KM RWD shadow finale edition (PL)
weekendy:
- przyjazny Lexus GS-F Sport 477KM (PL)
zabawki:
- zaskakujący SAAB 9-5 Aero 2.3T manual MY2001 MapTun Stage3 (L)

plany:
- ostre BMW M8 Competition Coupé (PL)

Opublikowano
Sam fakt wymiany na lci jest ok. Tylko trzeba dojść do tego, czy robił to ktoś po dzwonie, a raczej tak bo i deska wymieniona. Cena też duŻo mówi :wink:
Opublikowano

Osobiście wolałbym jeździć pre LCI zrobionym na LCI ale kupić taki egzemplarz bym się bał :lol:

Przeraża wymiana całej deski ale z drugiej strony wymiana kompleksowa na LCI jest droga więc może faktycznie ktoś inwestował szalone pieniądze. Gdyby jeszcze siedział w środku 30d albo 35d to można sprawdzać te rzeźbę a tak to nie wygląda to zachęcająco.

Opublikowano

Bardzo dziękuję Panowie za szybką i fachową poradę ;) Rzeczywiście auto okazuje się niezłym ulepem. Poszperałem trochę w internecie i dowiedziałem się że dany komis nie cieszy się pochlebnymi opiniami a wręcz przeciwnie, także nawet nie będę się fatygował żeby to auto zobaczyć.

A tak z drugiej beczki, za kwotę 35-39tys uda mi się znaleźć 30d w dobrym stanie z dużą navi i nie za bardzo wyjeżdżoną? Czy lepiej sobie odpuścić i poszukać 20d?

Opublikowano
... tyłem nadwozia od innego BMW - E91-LCI - to jestem przerażony.

z E91 ? to byłby dopiero ulep z sedana zrobić kombi :D

tył jest z e90 LCI.

sprzedaje komis, cenowo za zwykła wersja jest w takiej cenie 330d wiec ta jest tanio

same przeróbki z jednej strony wydaje się że auto po dzwonie ale z drugiej strony nikt tego nie robił jak najtaniej bo lampy przód i tył +maska +zderzaki +klapa i do tego jeszcze deska nawigacja i moduły to wyszło kupę kasy !

chyba że ktoś kupił auto bardzo tanio po konkretnym wypadku. Szkoda że nie sprzedaje osoba prywatna to może można by było coś sie dowiedzieć, np zdjęcia przed przeróbkami.

Jakbym miał blisko to bym auto obejrzał jak masz daleko to szkoda zachodu.

gm7CfMp.jpg?1
Opublikowano

Ja mam 335d przedlifta zrobioną na polifta, jeżdżę od pół roku i jestem megazadowolony. Widziałem zdj. sprzed przygody jaką miała i jakoś mnie to nie przeraziło tym bardziej, że facet od którego kupiłem jeździł nią 1,5roku. Śmieszy mnie to parcie na bezwypadkowość i ZGODNOŚĆ Z VIN bo ja np. kupiłem wersję oprócz przerobionej na polifta to bez nawigacji więc przełożyłem ją z mojego poprzedniego auta wraz z listwami i uchwytami na kubki. Do tego wymieniłem na czarną podsufitke, tylny dyfuzor performance ,koła 19 Z Performance + nowe opony Pirelli i auto wygląda i jeździ zaje,biście.

Różnica w wyglądzie między pre lci a LCI jest ogromna, auto dużo bardziej odmłodniało (miałem wcześniej 3 przedlifty) dlatego jak dla mnie w tym ogłoszeniu to że jest polift to plus i nie ma co się tego bać, tak samo jak niezgodności z Vin tylko trzeba zweryfikować czy było małe uderzenie czy potężny dzwon. Jeśli to 1sze to ja bym się nie bał.

Na minus niestety że to autokomis więc jest na 99,99% skręcony licznik, komisy lepiej omijać z daleka a jak masz do niej 600km to już wogóle daj sobie spokój

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Różnica w wyglądzie między pre lci a LCI jest ogromna, auto dużo bardziej odmłodniało (miałem wcześniej 3 przedlifty) dlatego jak dla mnie w tym ogłoszeniu to że jest polift to plus ...

Jaka różnica? Ogromna? Nie żartuj proszę.

... i nie ma co się tego bać, tak samo jak niezgodności z Vin ...

No i to nie jest prawda. Pamiętasz jak swoją przyzwoicie wyposażoną 320d 2005 ogołociłeś wsadzając ją do gołej 335d 2006?

Denerwowałeś się mocno, jak spora część forum skrytykowała Twoje "niezgodności VIN"?

Hmmm?

O - tu proszę -klik-klik-

I tu następna strona -klik-klik-

Aż się posty zaczęły kasować...

Zapewne przypominasz sobie?

Taka przeróbka nadwozia nie podwyższa wartości, a najczęściej ją obniża.

To samo przy sprzedaży - większość klientów uważa takie produkty za ulepy, a wąskie grono piejących z zachwytu w masie to margines.

Przez grzeczność nie wspomnę o tematach ubezpieczeniowych.

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano

miczek.mk piszesz dyrdymały jak zwykle detektywie

Masz przedlifta więc wg ciebie polift jest niewiele ładniejszy :) postaw obok siebie polifta i przedlifta z tymi paskudnymi lampami rodem z Lanosa i zobaczysz różnice, to samo przód przedlift wygląda po prostu starzej, miałem 3 takie to wiem...

Przełożenie nawigacji czy wymiana podsufitki, dołożenie kubków to są takie same mody w aucie jak wymiana kół na lepsze większe ładniejsze i każdy ma do tego prawo a jeżeli potem tacy pieniacze jak ty robią z tego alarm że jest niezgodność z Vinem to tylko się z tego można śmiać, na szczęście są normalni kupujący którzy myślą inaczej niż ty

We wielu aukcjach jest napisane np. "sprzedaję na 17, za 19 ze zdjęcia dopłata " więc ja sobie przełożyłem nawigację i przez to auto które sprzedawałem bez navi było odpowiednio tańsze bo kupić fajną 335d w polsce nie jest łatwo bo ich prawie nie ma.

Kocham takich mądrali z forum jak ty, założe się że jakby prześwietlić twoje najlepsze pod słońcem 330xd (pamiętam jak kiedyś udowadniałeś że wg ciebie 330xd jest lepsze od 335d :D ) to by wyszło że nie jest taką perełką na jaką ją przedstawiasz

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
miczek.mk piszesz dyrdymały jak zwykle detektywie

Masz przedlifta więc wg ciebie polift jest niewiele ładniejszy :) postaw obok siebie polifta i przedlifta z tymi paskudnymi lampami rodem z Lanosa i zobaczysz różnice, to samo przód przedlift wygląda po prostu starzej, miałem 3 takie to wiem...

Przełożenie nawigacji czy wymiana podsufitki, dołożenie kubków to są takie same mody w aucie jak wymiana kół na lepsze większe ładniejsze i każdy ma do tego prawo a jeżeli potem tacy pieniacze jak ty robią z tego alarm że jest niezgodność z Vinem to tylko się z tego można śmiać, na szczęście są normalni kupujący którzy myślą inaczej niż ty

We wielu aukcjach jest napisane np. "sprzedaję na 17, za 19 ze zdjęcia dopłata " więc ja sobie przełożyłem nawigację i przez to auto które sprzedawałem bez navi było odpowiednio tańsze bo kupić fajną 335d w polsce nie jest łatwo bo ich prawie nie ma.

Kocham takich mądrali z forum jak ty, założe się że jakby prześwietlić twoje najlepsze pod słońcem 330xd (pamiętam jak kiedyś udowadniałeś że wg ciebie 330xd jest lepsze od 335d :D ) to by wyszło że nie jest taką perełką na jaką ją przedstawiasz

Koloryzujesz. Atakujesz. A jak fakty są inne, co mówiło Ci wielu, to usuwasz posty i zamykasz.

Przypomnę jeszcze raz:

Tu proszę -klik-klik-

I tu proszę -klik-klik-

A tu trollujesz -klik-klik-

Powiem krótko i spokojnie - mylisz się.

Nie będę w tym stylu kontynuował dysputy.

Mówię pass. -klik-klik-

SAAB ready for take off.

codzienność:
czas wolny:
weekendy:
zabawki:

plany:

Opublikowano
Panowie spokojnie :wink: Wielu użytkowników swoich BMW chce je upiększyć lub coś zmienić. Robią polifty, m paki ,zakładają dyfuzory,bo im sie podoba i ok.Kazdy ma do tego prawo.Auto z ogłoszenia ma sporo wymienione ,pytanie czy kaprys ,czy dzwon.Jak pytającemu sie podoba to niech weźmie kogoś kumatego i perełke sprawdzi.
Opublikowano

szybki4450 wg miczka tylko zgodne z vinem auto jest wartościowe, jak dołożysz kubki , navke a nie daj boże zrobisz na polifta to już pet i ulep

Co do kasowania postów nigdy ich nie kasowałem, bo nawet nie mam takiej możliwości. Od tego są admini forum i robią to co uważają za słuszne

Opublikowano
Panowie spokojnie :wink: Wielu użytkowników swoich BMW chce je upiększyć lub coś zmienić. Robią polifty, m paki ,zakładają dyfuzory,bo im sie podoba i ok.Kazdy ma do tego prawo.Auto z ogłoszenia ma sporo wymienione ,pytanie czy kaprys ,czy dzwon.Jak pytającemu sie podoba to niech weźmie kogoś kumatego i perełke sprawdzi.

Dokładnie,tylko auto miało ładny jasny środek i co? nie ma śladu po głośnikach wysoko tonowych w przednich drzwiach, maskownice są z zwykłego audio, z tyłu nie ma głośników w boczkach, więc z jakiegoś powodu całe wnętrze wymienione. Raczej mało co się uratowało...

szybki4450

Co do kasowania postów nigdy ich nie kasowałem, bo nawet nie mam takiej możliwości. Od tego są admini forum i robią to co uważają za słuszne

Hahahaaa! normalnie jaja ! Właśnie w Twoim temacie admin pisał,że prosiłeś go o kasowanie niekorzystnych dla Ciebie postów...

a teraz mądrości będziesz głosił...

P.S.

Zresztą po co się jeszcze udzielasz... jak to pisałeś "na tym dziadowskim forum"

Opublikowano
jakich niekorzystnych ? :) weź ty sie z miczkiem razem lecz :) to że 2-3osoby zaczęły kwękać że przelozylem nawigacje tak jak niektorzy ogałacają auto przed sprzedażą z fajnych kół i zakładają jakieś zwykłe 17tki to już jest w porządku....takie forum że co niektórzy muszą swoje 3 grosze wtrącić jak ktoś sprzedaje żeby mu "popsuć" sprzedaż takie to polskie obrzucić kogoś przez net błotem....a forum idealnie się do tego nadaje dla takich trolli jak wy. Powodzenia w sprzedaży waszych strucli w przyszłości,a 320d bez navki poszła w tydzień i jeszcze potem właściciel mi pisał że auto jest super i jakie znaczenie miało tu bicie piany przez kilku pieniaczy? Żadne :)