Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hej.

Nie chcę ciągnąć kabli przez pół auta stąd mam pytanie.

Mam nowe boczki w których jest lampka.

Czy jest jakiś pin w kostce w zamku drzwi który ma 12v przy otwartych drzwiach? Albo masę?

Jeśli jest mikroswitch żeby auto wiedziało że drzwi są otwarte to musi.

Wiem że mógłbym pomierzyć ale do tego trzeba boczek ściągnąć i trochę czasu a nie mam za bardzo warunków teraz do tego.a tak bym sobie już w domku wiązkę przygotował

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak, wszystkie boczki zmieniłem, ale lampki mam tylko w przednich.

Lampki są w dolnej części drzwi.

Na logikę, komputer wie (skoro licznik pokazuje) ze dane drzwi sa otwarte, wiec nie moze byc to raczej impuls, gdyż światło w podsufitowce, czy na liczniku swieci sie tak dlugo - jak drzwi sa otwarte.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg schematów z każdego zamka idą trzy kable do Junction Box'a i jeden, masowy o ile pamiętam, do FRMa. Jak będę miał chwilę, to spojrzę gdzie oryginalnie podłączony jest kabel do lampki w przypadku, gdy fabrycznie występuje. A klamki masz podświetlane?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wg schematów z każdego zamka idą trzy kable do Junction Box'a i jeden, masowy o ile pamiętam, do FRMa. Jak będę miał chwilę, to spojrzę gdzie oryginalnie podłączony jest kabel do lampki w przypadku, gdy fabrycznie występuje. A klamki masz podświetlane?

Nie chciałbym jak to fabrycznie jest tylko jaki jest pinout zamka.

To znaczy który pin do czego idzie i jaki sygnał tam jeat.

Np.

Pin1 masa

Pin2 zasilanie zamka

Pin3 sygnał otwartych drzwi

Pin4 masa sygnału

Czy coś w ten deseń

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No to musisz sobie pomierzyć to niestety, bo ja Ci mogę powiedzieć wg schematu do jakiego pinu to idzie w Junction Box'ie, ale Ci to nic nie da. Nic więcej w schematach nie ma.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I nie widać gdzie dalej idzie sygnał?

Nie ma kolorami oznaczonej masy czy podstawowych sygnałów?

Szok.

Myślałem że schematy zawierają jakaś legendę czy opis.

Dziękuję za zainteresowanie.

Chyba że...

Byłbyś w stanie podać które piny odpowiadają że światełko w podsufitowce się nie zapala?

Albo chociaż który pin do którego idzie i gdzie.

Junction box pewnie jest jakimś modułem i łatwiej będzie jego pinout znaleźć i dalej się dopasuje.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są kolory kabli i grubości. Jest podane do jakiej wtyczki i na który pin idą do Junction Boxa i FRMa. Te dwa moduły są umieszczone pod deską więc równie dobrze możesz sobie z FRMa pociągnąć oryginalną instalację do tych lampek. Pewny w ogóle jesteś, że tam nie ma wtyczki w drzwiach pod to? Tapicerkę drzwi się zdejmuje w minutę, więc zrób to i nie trać czasu na kombinacje.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Są kolory kabli i grubości. Jest podane do jakiej wtyczki i na który pin idą do Junction Boxa i FRMa. Te dwa moduły są umieszczone pod deską więc równie dobrze możesz sobie z FRMa pociągnąć oryginalną instalację do tych lampek. Pewny w ogóle jesteś, że tam nie ma wtyczki w drzwiach pod to? Tapicerkę drzwi się zdejmuje w minutę, więc zrób to i nie trać czasu na kombinacje.

Nie ma wtyczki w drzwiach - zwróciłem uwagę na to przy demontażu.

Nie chce ciągnąć przez pół auta i przez słupki pinów, choć i tak to mnie czeka do składanych lusterek.

Jest tam bodajże 5 kabelków.

Byłbyś uprzejmy proszę i napisał do kąd idą ?

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A Ty jeszcze nie zdjąłeś tej tapicerki i nie zmierzyłeś sygnałów na przewodach?