Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, otóż jechałem sobie 2 dni temu w dość mocną sniezyce, droga nieodsniezona, ledwo dali się jechać i toż przed domem, jakieś 2km przed wyskoczyła ma żółta kontrolka DSC (trojkacik) i hamulca ręcznego.

Płyn hamulcowy jest, od jakiegoś czasu puszcza mi hamulce, czyli ze się kończa. Oczywiście DSC przestało działać. Jakie jest Wasze zdanie, co mogło się stać, że coś się nagle popsuło? Dziś odpaliłem samochód po dwóch dniach, kontrolki dalej swieca.

Opublikowano
ok a jeśli bym już musiał wymienić, to jeśli kupię zwykły zamiennik z allegro, to będzie działać dobrze, czy lepiej kupić oryginalny od BMW?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Warunki powstania problemu pasują do przetartej izolacji przewodu. Też tak miałem kilka razy, jakieś 4 lata temu. Nie miałem kabla i pomagało wyjęcie, któregoś bezpiecznika od dsc (nie pamiętam którego), wtedy zapłon i zgaszenie, następnie wkładałem bezpiecznik i zapłon a kontrolek brak :roll: zawsze w konkretne ulewy "traciłem" dsc i ta metoda działała. Dodam, że nic jeszcze nie ruszałem w tym temacie, od kilku lat cisza.

Są zamienniki i "zamienniki", nie kupuje się najtańszego badziewia, bo nie działa. Ja zawsze wyszukuje producentów na pierwszy montaż i często są to części z zeszlifowanym logo bmw.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.