Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Jako że to moj pierwszy post tutaj, to chciałbym powiedzieć dzień dobry.

Nestety skończył mi się silnk w moim e46 - ukręcona panweka. Mam do wymiany słupek i tutaj powstaje zasadnicze pytanie a właściwie wątpliowść do rozwiania bo przejżałem dokładnie forum przed zadaniem pytania.

Czy do mojego samochodu (jak w temacie - e46 touring w automacie 116KM na CR) można wsadzić słupek w werji m47n 150 koni? Znalazłem na forum, że wersja 150km ma inny komputer. No i czy to, że skrzynia jest automatyczna też na taką wymianę rzutuje. Reszta osprzętu w moim aucie jest ok.

Bardzo dziękuję za sugestie, problem jest w tym, że na rynku wtórnym ciężko znaleźć słupek w wersji 116KM.

Opublikowano

Interesujący projekt ale jak nie będziesz miał konstruktywnych wypowiedzi to się podłącz do podobnego już istniejącego wątku ,to Ci co tam pisali może się odezwą a często to są doświadczeni mechanicy.

Puki co to może nam napisz co według ciebie doprowadziło do przekręcenia panewki ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano

najbardziej konstruktywny znalazłem tutaj: viewtopic.php?f=69&t=205736 ale nie chciałem nekropostować bo wątek sprzed 5 lat.

do przekręcenia panewki doprowadziło niestety zatarcie, przeoczona utrata oleju (opowieść na osobny temat). silnik pali, ale stuka i reanimacja raczej nie ma większego sensu.