Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam serdecznie. Jestem w trakcie naprawy e60 po kolizji i muszę kupić lampy. Znalazłem komplet lamp bixenonów skrętnych (dynamic) w przyzwoitej cenie. Co będę potrzebował żeby to w miare uruchomić? Samochód do BMW E60 520i 2.2i z 2003 roku (szukałem na forum ale niestety bez konkretów)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jakie lampy kupiłeś?

Zdjęcie, nr. OEM rocznik. Lampy europejskie, LL?

Masz spryskiwacze?

Moduł LM1 czy może wymieniony na LM2?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

- czujniki pochylenia na wahaczach przód i tył

- wiązki kabli od xenonów lub dołożyć kable do lamp i do masy i czujników pochyłu i modułu świateł (jest z tym trochę zabawy)

- spryskiwacze lamp plus przewody ciśnieniowe plus klapki i sprężynki do zaślepek w zderzaku

- pompka w zbiorniczku spryskiwaczy, można dołożyć robiąc otwór w zbiorniczku i montując uszczelkę lub wymienić cały używany zbiorniczek z kompletem pompek

- przewody elektryczne od pompki spryskiwaczy do modułu poprzez przekaźnik za schowkiem pasażera, który też trzeba dołożyć

- zakodowanie spryskiwaczy lamp

- wymiana modułu świateł pod xenon, chyba że jest moduł który można tylko zakodować

- wymiana przełącznika świateł na taki od xenonu bez regulacji wysokości lamp

- wymiana lamp

- kodowanie lamp

to tak pokrótce, żeby wszystko miało ręce i nogi. Do wydatku którym jest zakup lamp trzeba doliczyć około 800-1000zł zależy w jakich pieniądzach kupi się potrzebne rzeczy. Jak nie zrobisz sam to jeszcze policz mechanika i kodowanie. Spryskiwacze lamp muszą być bo przeglądu możesz nie przejść i to trochę druciarstwo jak ich nie ma

Jak lampy poliftowe to potrzebne dodatkowe przejściówki dostępne w ASO i moduł zdecydowanie droższy :-)

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Witam,mam takie pytanko posiadam e60 z 2007 r i nie mam wcale ksenonow tylko zwykle H7 mam spryskiwacze światła się poziomują ale bez ksenonow lampy są oryginalne hella jest to możliwe?
Opublikowano
A z którego miesiaca masz auto? A spryskiwacze masz na pewno (spryskuja lampy)? Czy to tylko zaślepki pod spryskiwacze? Jezeli masz polift to lampy byly soczewkowe wszystkie, nawet te halogenowe H7. Lampy "poziomują" sie przy starcie do ustawionej wysokości nawet w lampie halogenowej. Jak podasz 7 ostatnich znaków VIN to można sprawdzić jak auto wyjechało z fabryki.
  • 8 miesięcy temu...
Opublikowano
Dołączam się do kolegi w sprawie lamp soczewkowych na h7 z poziomowaniem co odpalenie auta. Jest to LCI i pytanie brzmi, jeżeli dołożę przetwornicę z całym zestawem HID do Xenona to będzie trzeba kodować je w module LM2, który już w LCI jest zamontowany i tyle, czy nawet nie trzeba programować? :oops:
  • 3 lata później...
Opublikowano
Witam wszystkim mam pytanie chcę zmienic lampy z zwykłych na bixenon dynamic w e60 przed liftem kupiłem juz lampy i modul z bmw w którym wczesnie działało założyłem lampy z modulem w moim i nie swieca xenony a reszta swiatel działa miga zielona dioda przy wlaczniku. Tylko zastanawia mnie to ze w bi xenon byl jeden pin wiecej którego w mojej instalacji niema co tam trzeba dołożyć czytalem cos na temat dodatkowej masy i jak je zakodowac prosze o pomoc