Skocz do zawartości

Problem z 320ci przerywa, szarpie prosze o pomoc!!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mam problem z Bmw 320ci 2.2 170km benzyna+gaz. Problem polega na tym ze przerywa i szarpie powyżej 3tys obr. juz jest dobrze. Świece były wymieniane cewka która pokazał komputer tez lecz to nic nie dało. Czasem zapali sie check wtedy to juz sie nie da jezdzic... na postoju delikatnie faluje i trzęsie całym samochodem. Na benzynie jest jeszcze gorzej niz na gazie. Wymieniana była uszczelka pod głowica głowica robiona i nic. Na zimnym gdy mam 3 tys obr i dam podłogę to robi "buuuuuu" i ledwo idzie. Gdy jest ciepła juz jest git. Gdy jest większa górka to jest jej cieżko i ledwo idzie. Jedni mówią ze to rozrząd, ze lewe powietrze gdzies łapie ze vanosy nie ustawione. Vanosy były ustawiane i nic... moze miał ktos podobny problem i wie co jest przyczyna? Załączam jeszcze filmik na którym co nie co slychac. Z góry dzieki za pomoc.
Opublikowano
Na początku sprawdź najtańsza opcje czyli lewe powietrze. Pozatym skoro pali się check to musi być zapisany jakiś błąd. Sprawdzales je? I przyjrzyj się zaworowi disa. Właśnie przy około 3000 powinien otworzyć się.
Opublikowano
A czym sprawdzales błędy? Może masz coś nie tak. Z kompem albo kablem, bo błąd zawsze zostaje w pamięci zwłaszcza jeśli to check, patrzyles na disa i sprawdzales lewe powietrze dokładnie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czym sprawdzałeś błędy? Bo to jest bardzo istotne, jak auto-czymś tam to nie ma o czym gadać..chociaż nawet to cudo powinno wypluć błąd jak jest check :roll:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.