Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i widzę że w Niemczech są teraz inne pakiety serwisowe. Ciekawe, czy analogiczne będą w PL, bo wiem, że od kwietnia mają się zmienić...

3 lata 40 tys. km - 370 Euro

5 lat 60 tys. km - 830 Euro

3 lata 100 tys. km - 940 Euro

To chyba gorzej bo teraz mam 5 lat/100 tys za free (to znaczy w cenie :-))

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Moderatorzy
Opublikowano
Kuszące te zegary ale retrofit pewnie tani nie będzie :(
Opublikowano
Zamówione 330e:

http://www.bmw.pl/myconfig/a0s0p2h7

Rabat 16%

Kalistopl: Kiedy zamówiłeś auto? Nowe zegary mają się pojawić lada moment, może jeszcze zdążysz domówić. U mnie zostaną dorzucone do konfiguracji jak tylko będą dostępne.

Mam dla Ciebie dobrą radę :)

Zamień przyciemniane szyby (za 600zł przyciemnisz sobie folia, jak chcesz) i weź pakiet Pakiet Innowacji za 502 zł masz tempomat adaptacyjny, który kosztuje ponad 4 tyś a podobno święta rzecz. Czytałem też, że te łopatki do zmiany biegów to zbędny bajer i bardziej przeszkadzają niż są używane. Moim zdaniem warto dobrać też za 220zł Telefonia komfortowa z ładowaniem bezprzewodowym. Jeśli nie jeśli nie jeździsz w trasy a głownie po mieście to nie ma sensu brać Adaptacyjne reflektory diodowe. Pamiętaj, że LEDy za parę lat ci się wypalą może nie wszystkie parę np 2-3 sztuki a nie da się ich wymienić trzeba trzeba wymieniać cała lampę a najlepiej dwie. Dużo taniej będzie wymienić zwykły led niż adaptacyjny. Też byłem napalony, ale wybrałem inne opcje. Ale jak głowie jeździsz w trasy po nocy to kup Diesel i te światłą adaptacyjne. Lepiej wybrać kolor metalic nawet biały. Moja opcja ostatecznie wyglądała tak: www.bmw.pl/myconfig/f5h6q7g4 . Reszta dodatków to rzecz gusty. Ja dałem trochę więcej w bezpieczeństwo(elektroniczne:) ) . Jak masz jakieś pytanie pisz :) Auto zamówiłem 29 grudnia.

Opublikowano

Uwierz mi, swoja konfigurację mocno przemyślałem :D

-Przyciemnianie szyby: nie mam ochoty latać potem z nowym autem do warsztatu Pana Czesia, z którym potem będę się kłócił o jakieś pęcherzyki powietrza. Będę miał zrobione od razu i wiem, że dobrze.

-Bajery związane z bezpieczeństwem, kamera cofania: Świadomie rezygnuje ze wszystkiego. Strasznie to człowieka rozleniwia i negatywnie wpływa na umiejętności jazdy. Jak przesiadłem się do samochodu, który nawet czujników nie miał to 2 razy wychodziłem z auta,

żeby zobaczyć czy się zmieszczę. Mam teraz w aucie lane assist i inne "pomagacze" i po prostu to wyłączam. Przeszkadza mi.

-Adaptacyjne reflektory: Tutaj trochę popłynąłem, ale mam nadzieje, że będę miał szczęście. Jeżdżę sporo po zmroku drogami w pobliżu lasu, więc bardzo często myk jakiś jelonek, pani dzikowa z potomstwem, a nawet czasem łoś. Tak więc na dobrej widoczności mi zależy.

A co do awaryjności, to jak kiedyś brałem ksenony to też mnie ostrzegano, że będę miał duże koszty. I jak na złość przez 7 lat żaden się nie przepalił :D

Pakiet innowacji 7291zł

Head up 3659zł + Speed limit info 1411 = 5070zł

Tempomat wychodzi 2221zł a nie 502zł. Coś nie tak liczę?

Opublikowano
Dopłata 502 zł jeśli zrezygnujesz z przyciemnianych szyb :) Spytaj się czy mogą Ci zrobić przyciemnianie u nich w ASO i spytaj się ile wyjdzie. Moim zdaniem taniej.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przyciemnienie szyb z konfiguratora nie jest wykonane żadną badziewną folią, tylko piecowo.

I dlatego też je wziąłem!! Folia to shit....

male-bmw-2.png
Opublikowano

Sorry za lama pytanie, ale może ktoś kto zna się na leasingach mi to wytłumaczy.

Poniżej dane z Twojego konfiguratora na temat leasingu BMW Comfort Lease.

Unikatowa konstrukcja BMW Comfort Lease sprawia, że nowe BMW jest teraz także w Twoim zasięgu.

Cena z wyposażeniem dodatkowym 224 512,00 zł

Opłata wstępna 25,00 %

Opłata wstępna 56 128,00 zł

Okres leasingu 36 Miesiące

Deklarowany średnioroczny przebieg 20 000 km

Gwarantowana wartość końcowa 42,53 %

Gwarantowana wartość końcowa 95 478,78 zł

Miesięczna rata brutto 2 864,55 zł

Zatem na początku płacisz 56 tys., potem przez 3 lata co miesiąc po 2,8 tys. i na koniec żeby wykupić to auto to musisz dopłacić 95 tys.? Co jeśli nie będziesz chciał go wykupić? Zostajesz z niczym czy coś Ci oddają z tego co wpłaciłeś na początku?

f30 320i xd automat LCI
Opublikowano

Przy comfort lease oddajesz samochód po 3 latach. Jeżeli chcesz go wykupić, to płacisz gwarantowaną wartość końcową, ewentualnie tę kwotę również spłacasz ratalnie.

Jest to bardziej wynajem długoterminowy, gdzie płacisz za utratę wartości samochodu.

Opublikowano

zatem koszt użytkowania tego samochodu przez 3 lata wyniesie:

56 tys. + 36*2.8 tys. = 157 tys. zł ???

czyli 4355 zł miesięcznie.

masakra :(

f30 320i xd automat LCI
Opublikowano

Zostajesz z niczym. to co wpłacisz na początku to traktuja jako koszt zużycia / amortyzacji / utraty wartości auta przez okres twojego użytkowania.

Końcowa kwota to jest obliczona wartość pojazdu na dzien zakończenia leasingu. A więc kończysz leasing to zgodnei z umową która podpisujesz jest od razu oszacowana wartośc pojazdu na 95 tys.

A wiec masz auto które tyle jest warte z tym, że jesli chcesz mieć je na wlasnośc to tyle jeszzcze wisisz BMW. A więc albo oddajesz im auto i jestes teoretycznie na czysto albo placisz im 95 tys i zabierasz auto.

Poza tym dochodzi do teog jeszcze jeden myk. Auto jest warte 95 tys, jeśli nei ma żadnych uszkodzeń. Każda rysa, kazde uszkodzenie to ileś procent wartości auta mniej. A więc jesli nie chces\ auta i chcesz im oddać ale auto ma jakieś uszkodzenia to musisz im oddac auto i jeszcze jakąś kasę za te uszkodzenia.

Opublikowano

Czyli ogólnie nie polecałbym. No chyba, że jesteś obrzydliwie bogaty a samochód traktujesz jak telefon, który wymieniasz co 2-3 lata.

To raczej opcja dla ludzi, którzy nie chcą się parać tak przyziemnymi rzeczami jak naprawa samochodu albo jego późniejsza odsprzedaż.

Opublikowano

W kraju ten proceder jest obrzydliwie drogi. Na zachodzie to standard, mozna miec np. 420i Gran Coupe juz za 1000 PLN netto na miesiac bez wplaty wstepnej (https://www.leasingtime.de/bmw/4er-leasing/bmw-4er-gran-coupe-navi-xenon-68610.php).

O samochod w leasingu trzeba w miare dbac, wtedy nie ma dramatu przy zakonczeniu leasingu. Wiele warsztatow i detailerow oferuje po stosunkowo niewielkich kosztach usuniecie zarysowan i sladow eksploatacji, tak ze rzeczoznawca nie ma podstaw do zanizania wartosci koncowej.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

No fajny leasing.. przy 30 kkm/rok tez bez dramatu 1450 netto na miesiąc. Wiadomo, że płacisz w próżnię, ale jak MUSISZ mieć nowy, to przez 3 lata stracisz pewnie więcej jak te 60 k pln na takim aucie.

Jeżeli ktoś kupuje 1-2 letnie to pewnie już lepiej wziąć leasing i wykupić na koniec auto i sprzedać.

Nie wiesz może czy podmiotom z PL też leasingują? (wiadomo VAT-UE i płatność w EUR?)

p.s 325d gt mpak już trochę drożej bo pod 2000 netto podchodzi. https://www.leasingtime.de/bmw/3er-leasing/bmw-3er-gt-mpaket-hud-68769.php, nie jest nowe 05.2016 z przebiegiem 18kkm.

Opublikowano

Glownymi zaletami sa: jazda nowym autem, na gwarancji i odpowiadajacym aktualnej ofercie modelowej.

Z leasingiem w PL moze byc problem ze wzgledu na inna polityke cenowa BMW w kraju i ewentualne problemy z windykacja w razie niewyplacalnosci. Moze warto skontaktowac sie bezposrednio ze sprzedawca w sprawie konkretnej oferty.

2009-2013 E46 330iA; 2013-2014 E91 318dA; 2014-2016 F34 320dA; 2016-2019 F34 330xdA; 2018-2020 G30 540xiA

2020-2023 F98 X4M; 2022-2026 G08 iX3

Opublikowano

Niestety ale Comfort Lease w BMW jest beznadziejny...

i z tego właśnie powodu drugie kupiłem w Audi, a nie w BWM.

W Audi Perfect Lease przy samochodzie za 290 tys. wpłatę początkową mam na poziomie 5%, a ratę na poziomie 2.9 tys. brutto. Okres 3 lata / maks 30 tys. km rocznie.

Aha i w cenie ubezpieczenie na 1 rok.

Dziękuję dowiedzenia :)

Opublikowano

Spokonie, spokojnie...

Comfort lease jest dla ludzi, którzy mają za dużo kasy i nie chcą się bawić w sprzedawanie samochodu

BMW oferuje również leasing konsumencki, który może wynieść tylko 102 % (realne RSSO 103,2%) wiem bo sam się przymierzałem do niego i liczyłem. Dostałem taką ofertę.

Oczywiście takie parametry są przy większych wpłatach wstępnych.

Nie pamiętam już dokładnie, ale przy rozłożeniu na 3 lata (wpłata 45%) wyszło mi ok. 103%, czyli finalnie około 6-7 tys. dodatkowo na 3 lata. Moim zdaniem to super oferta. Mało kto ma taką na rynku!

To się nazywa promocyjny leasing konsumencki.

Opublikowano
Zamówione 330e:

http://www.bmw.pl/myconfig/a0s0p2h7

Rabat 16%

Kalistopl: Kiedy zamówiłeś auto? Nowe zegary mają się pojawić lada moment, może jeszcze zdążysz domówić. U mnie zostaną dorzucone do konfiguracji jak tylko będą dostępne.

Dziś się dowiedziałem, że można dodać te zegary, ale tylko do innych opcji silnikowych niż 330e :(

Opublikowano
Pamiętaj, że wszystkie nowości mają swoje prawa i mogą się psuć na początku serii ;-). Ja akurat wolę tradycyjne zegary, bo tamtych nie widziałem na żywo a w ciemno coś kupić i potem żałować....