Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

mam dość banalne pytanie... jak podnosić E90? Np do zmiany koła. Są 4 miejsca do tego przeznaczone - platikowe. Używałem żaby z gumą lecz niestety zniszczyły się te plastiki tak więc robiłem to źle. Jak lub czym należy podnosić o czy te plastiki są wymienne ?

www.scooterkingz.pl
  • Odpowiedzi 73
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
zadbaj o to aby cała powierzchnia tego prostokątnego plastiku była podpierana w czasie podnoszenia np gruubym kawałkiem gumy i następnego już nie połamiesz :)
Opublikowano

Da się :cool2: , dzisiaj po niespełna 6 miesiącach trzymania nowych 'klocków' w domu w końcu je wymieniłem :D

Uzbrajamy się w śrubokręt płaski i energicznym ruchem z pozycji leżącej, wyrywamy starego klocka - oczywiście niszcząc go przy tym. :mrgreen: Operacja nie wymaga kanału.

Muszę pomyśleć o jakiejś nakładce, która idealnie wypełniała by środek klocka w celu podniesienia auta.

romas o jakim trapeziku piszesz?

Pzdr.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Da się :cool2: , dzisiaj po niespełna 6 miesiącach trzymania nowych 'klocków' w domu w końcu je wymieniłem :D

Uzbrajamy się w śrubokręt płaski i energicznym ruchem z pozycji leżącej, wyrywamy starego klocka - oczywiście niszcząc go przy tym. :mrgreen: Operacja nie wymaga kanału.

Muszę pomyśleć o jakiejś nakładce, która idealnie wypełniała by środek klocka w celu podniesienia auta.

romas o jakim trapeziku piszesz?

Pzdr.

pewnie o takim http://www.moto-mix.pl/produkt/podnosnik-trapezowy.htm ja nie ufam takim podnosnikom

Opublikowano

Tylko ASO, nikt tego nie robi w zamiennikach.

Zleciłem dorobienie takiego elementu wypełniającego ori klocek tokarzowi, zobaczymy jak to wyjdzie :)

Pzdr.

Opublikowano

Rozwiąże ale zeszlifuj dodatkowo te 4 zęby na żabie, aby nie powyginała nakładki /co może doprowadzić do popękania jej/.

Ja zeszlifowałem i jest dobrze, dodatkowo większa powierzchnia styku na obwodzie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Rozwiąże ale zeszlifuj dodatkowo te 4 zęby na żabie, aby nie powyginała nakładki /co może doprowadzić do popękania jej/.

Ja zeszlifowałem i jest dobrze, dodatkowo większa powierzchnia styku na obwodzie.

dzieki za rade :d ale jeszcze zaby nie kupilem :) w jakiej cenie jest dobra zaba ? na alledrogo sa od 64 zl do 190 :D taka solidna dobra zaba ile moze kosztowac ? 190 i wiecej czy moze to duzo ? pytam po prostu bo nie znam wartosci :))

jak coś to mam taki do sprzedania za 150zł http://allegro.pl/podnosnik-niskoprofilowy-zaba-yato-yt-1720-2000kg-i1964856982.html

dwa razy uzywany i nie jest mi juz potrzebny pudełko paragon ja płaciłem cos ponad 200 ale to mało wazne kupiony 2 miesiące temu (cena do małej negocjacji)

Opublikowano
Ma ktoś może jakiś patent na podniesienie auta w garażu do drobnych prac od spodu? Gdzie podpierać, czym unosić?

Podpierać w miejscach do tego przystosowanych :!: a czym, to kup sobie taką małą żabę do 3,5tony i po sprawie.

Pzdr.

Opublikowano
Chodziło mi bardziej o to jak takie unoszenie wygląda w praktyce, w którym miejscu i czym można podeprzeć auto kiedy uniosę je np. żabą wykorzystując przy tym, miejsce do tego przystosowane ;) Czyli np. unoszę auto podpierając w punkcie nr 1 i teraz gdzie mam je podeprzeć?
Opublikowano
Ma ktoś może jakiś patent na podniesienie auta w garażu do drobnych prac od spodu? Gdzie podpierać, czym unosić?

...masz fabryczne miejsca na progu więc albo podnosnik z e46 albo żaba+stary przedni klocek hamulcowy

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
kupić niedrogą żabę do 2T wystarczy, żadnych wydumek. można zwrócić uwage na minimalną i maksymalną wysokość podnoszenia, przy niższych autach ma to znaczenie. Ja kupiłem niby jakąś mocniejsza do 2,5 czy 3T i po podniesieniu jak zostawie auto tylko na żabie to po kilku godzinach opada. Wiem, że podnościk jest do podnoszenia a do podtrzymywania auta jest podstawka/kobyłka ale pracowałem z inna najtańszą żabka i tamta się nie opuszczała po kilku godzinach

sadzomiotacz pędzony gnojówką

Sprzedam swoje BMW E91 320d 163 KM 2006 390 kkm, Navi Prof., panorama, bezwypadkowe, zadbane, pewne. Info - priv

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bardzo ważne - przed zakupem sprawdź minimalna wysokość podnosnika, bo standardowe żaby nie wszystkie mieszczą się pod próg, a trzeba doliczyć kawałek grubej gumy jako ochraniacz kostki podnośnika. Jak kupiłem bez mierzenia i niestety był za wysoki.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Czy można podnosić np. żabą za któryś z 2 przednich wahaczy? Chodzi o to żeby do drobnych prac podnieść i postawić auto na kołach.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czy można podnosić np. żabą za któryś z 2 przednich wahaczy? Chodzi o to żeby do drobnych prac podnieść i postawić auto na kołach.

nie mozna nawet powinna byc na nich nakleja zakazujaca takich pomysłów taka zółta po Niemiecku