Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dobijam powoli do przebiegu 10 000 km i chcę wymienić olej bez resetowania interwału w komputerze.

Moje pytanie brzmi - czy ten filtr oraz ten olej są dobrane prawidłowo do silnika B48? Ktoś korzystał z oferty tego sprzedawcy na Allegro, a może polecacie kogoś innego? Zależy mi na oryginalnym oleju.

• Odpowiedzi 130
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Tego sprzedawcę mogę śmiało polecić :) jak i większość forum podejrzewam. W sensie filtr wkleiłeś z firmy, która na 100% jest znana na tym forum (ma nawet swój temat, gdzie można pytać o różne rzeczy). Kolegaberlin natomiast kupowałem ojcu olej do mazdy 6 i nie było problemu, patrząc, że istnieje na rynku już sporo i sprzedaje wiele wygląda w porządku.

Sprzedam:

1. Ekran, IDrive, radio, gniazdo aux do F30

2. Sprzedam tłumik do F30 328i z wersji sportline

Opublikowano
Jednak zdecydowałem się na zakup oleju również w czescidobmw.pl. 5 złotych na litrze w zamian za stuprocentową pewność co do oryginalności to dobry deal. :)
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Założyłem dziś zimowe koła i jestem w szoku jak bardzo poprawił się komfort jazdy. Do tego stopnia, że rozważam sprzedaż swoich kół letnich 19" i rozejrzenie się za jakimiś 18" na przyszły sezon. :)
Opublikowano
Ja mam na zime 16" to jest dopiero komfort, buja jak na okręcie :D Na lato mam 19" i według mnie jest OK, a stabilność i prowadzenie o wiele lepiej.
Opublikowano
Założyłem dziś zimowe koła i jestem w szoku jak bardzo poprawił się komfort jazdy. Do tego stopnia, że rozważam sprzedaż swoich kół letnich 19" i rozejrzenie się za jakimiś 18" na przyszły sezon. :)

Ja to samo przeżyłem zakładając 17 na zimę (18 na lato). Myślę, tylko że musisz wziąć poprawkę że 18 letnia nie będzie aż tak komfortowa jak 18 zimowa.

Opublikowano

Stuknęło 10 000 km przebiegu.

Wymieniony olej silnikowy + wkład filtra oleju.

LXiM0Ou.jpg

Kupiłem też oryginalne dywaniki gumowe BMW Allwetter, choć naprawdę nie wiem skąd wzięła się cena 430 zł. :)

Opublikowano
Zamiast zmieniac kola na mniejsze pomyslcie lepiej o zmianie zawieszenia. Ja zmienilem z letnich seryjnych 17” na zimowe 20” ale zawieszenie na gwint AP i jest bajka. Pelen komfort i auto lepiej sie prowadzi. O wygladzie nie wspominajac Polecam!
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Jeżeli ktoś myśli nad F30, to chętnie odstąpię leasing. :)

Powód: https://www.youtube.com/watch?v=F9MBL5YyvVs

Wrzucili silnik N54, który brzmi jak kosiarka, subiektywnie oczywiście, ale czytając różne fora zdecydowanie jestem w większości. Już lepiej kupić M2 i porządnie ją zrobić.

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano
M2 Competition ma S55 z M4.

Masz rację. Mój błąd, co nie zmienia faktu że brzmi jak kosiarka ;)

http://s32.postimg.org/8t3axzpc5/podpis_Forum_BMW.png
Opublikowano

m2 stara ma n55 a poliftowa tez ma n55 tak piszą na wiki (tak przekierowuje, że n55 to s55")

http://i.epvpimg.com/bFbWcab.jpg

Modele F80 M3 i F82 M4 są napędzane silnikiem S55, który jest wysokowydajną wersją modelu N55.

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• Moderatorzy
Opublikowano
Ale wszyscy wiedza ze zwykła m2 i m2 lci ma n55 a competition s55 :roll:
  • 1 rok później...
Opublikowano

Dzisiaj licznik pokazał równe 36 000 km. W przyszłym miesiącu wykup z leasingu.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się, co dalej. Chodzi mi po głowie kilka pomysłów:

1. W204 C63 - zawsze chciałem mieć, a uważam, że tu i teraz jest ostatnia szansa, żeby doświadczyć tej "prawdziwej" motoryzacji.

2. F80 M3 - będzie młodsze, ładniejsze, bardziej ekonomiczne, ale obawiam się, czy nie zabraknie tej "duszy", którą ma W204 C63.

3. Wybór zdroworozsądkowy, G21 (330i, lub M340i) - samochód byłby świeży, na gwarancji, ale tak naprawdę bliźniaczy do aktualnego. Plus za nadwozie kombi - na dniach przyjdzie na świat drugie dziecko, dodatkowe miejsce się przyda.

Może forumowicze coś doradzą? :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzisiaj licznik pokazał równe 36 000 km. W przyszłym miesiącu wykup z leasingu.

Od jakiegoś czasu zastanawiam się, co dalej. Chodzi mi po głowie kilka pomysłów:

1. W204 C63 - zawsze chciałem mieć, a uważam, że tu i teraz jest ostatnia szansa, żeby doświadczyć tej "prawdziwej" motoryzacji.

2. F80 M3 - będzie młodsze, ładniejsze, bardziej ekonomiczne, ale obawiam się, czy nie zabraknie tej "duszy", którą ma W204 C63.

3. Wybór zdroworozsądkowy, G21 (330i, lub M340i) - samochód byłby świeży, na gwarancji, ale tak naprawdę bliźniaczy do aktualnego. Plus za nadwozie kombi - na dniach przyjdzie na świat drugie dziecko, dodatkowe miejsce się przyda.

Może forumowicze coś doradzą? :)

Widzę masz ten dylemat co ja hehe mam 17r i 32k przebieg

Z ciekawości napisz na priv za ile będziesz sprzedawał i czy fv.

Co do wyboru c63 petarda!! Tylko strasznie ciasne auto dla rodziny 2+2 irracjonalny wybór, za to mając $$ jako drugie auto to marzenie i super wybór

M3 uważam że jako Daily z rodziną dość twarde i też ciężko się spakować.

G20 330i wybór dla wielu najlepszy w relacji cena/akcyza

M340i uważam za najlepszy wybór dla rodziny, auto z potencjałem na 500+,

Też mam już po leasingu i mam podobny dylemat...

Nie wiem tylko czy nie poczekać na m340i lci te 2 lata a kasę z raty za kolejne auto wydać na co innego

male-bmw-2.png
Opublikowano
Tez mi sie marzy C63 AMG ale W205. Moim zdaniem przesiadka z F30 na W204 moze sie okazac nieudana bo jednak W204 ma juz swoje lata i widac to szczegolnie w srodku. Jezeli cena to sprawa drugorzedna to celowalbym w G21 m340i (sam chyba tak zrobie za rok jak beda juz jakies na rynku wtornym). Inna moim zdaniem ciekawa alternatywa to C43 AGM W205.

Sprawdź wartość katalizatora w swoim BMW.

https://www.autokat-katalizatory.pl/cennik-skupu

Opublikowano
Tez mi sie marzy C63 AMG ale W205. Moim zdaniem przesiadka z F30 na W204 moze sie okazac nieudana bo jednak W204 ma juz swoje lata i widac to szczegolnie w srodku. Jezeli cena to sprawa drugorzedna to celowalbym w G21 m340i (sam chyba tak zrobie za rok jak beda juz jakies na rynku wtornym). Inna moim zdaniem ciekawa alternatywa to C43 AGM W205.

O, siema kolego widzieliśmy się ostatnio :)

Reithan na Twoim miejscu jeśli teraz to brałbym F80 m3 a jak kombi to G21 340i, nie jest to emka ale program +downpipe i pod 500koni, w 4x4 3,5s do setki takie auta klepią więc dla rodzinki myślę spoko opcja ale wziąłbym też pod uwagę używane Rs6 560koni na Twoim miejscu choć to trochę wyższy budżet już i droższy serwis

Opublikowano

@boohmacher - W205 w ogóle mnie nie grzeje, w tej generacji zdecydowanie wybrałbym F80.

@Vaporr - brałem pod uwagę, nawet byłem obejrzeć 2016 Performance 605 km, niesamowita rakieta, ale ja jeżdżę 12k km rocznie, 90% po mieście na krótkich odcinkach, szkoda takiego autostradowego przecinaka. Do tego koszty serwisu są astronomiczne, gdyby się coś solidnie posypało, to bym nie spał po nocach (ta sztuka miała między innymi ceramiczne hamulce, koszt w ASO pod 80k zł, w porządnym zewnętrznym serwisie nadal 45-50k zł).

Opublikowano
To jak na miasto może M140i ? albo M340i też spoko , po samym programie w xdrive te auta robią 3,6s do setki a Rs6 605koni katalogowo mam 3,9 więc to praktycznie ten sam poziom a zwinniejsze na miasto i zaparkować łatwiej ;)
  • Moderatorzy
Opublikowano
Tez mi sie marzy C63 AMG ale W205. Moim zdaniem przesiadka z F30 na W204 moze sie okazac nieudana bo jednak W204 ma juz swoje lata i widac to szczegolnie w srodku. Inna moim zdaniem ciekawa alternatywa to C43 AGM W205.

Spotrzezenia z uzytkowania AMG

Szukalem szybkiego kombi 2 lata temu.

F30 340i odrzucilem, schodzący z rynku zwykla trójka.

Trafila sie okazja to jako rodzinne auto foteliki, wózki sluzylo mi C63 W204 2014r.

Wzbudzajacy respekt, majacy magię samochód.

Czasami mam okazję nim pojeździć, zawsze mam ciarki.

Zmienilem na C43 W205, fabryczny wydech z klapkami ryczy wściekle. Auto szybkie i skuteczne, magii wolnossacej v8 z c63 brak.

Zaleta c63 w204 mala utrata wartości.

Tym jeździłem jakiś czas, jest teraz na sprzedaż :

https://www.otomoto.pl/oferta/mercedes-benz-klasa-c-faktura-vat-23-serwisowany-aso-ii-wlasciciel-bogate-wyposazenie-ID6CJm1c.html

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.