Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A więc tak, auto mam z USA i w aucie jest speed limit ustawiony na 250 km/h, można to jakoś zdjąć ?? Czytałem trochę o tym ale nigdzie konkretnej odpowiedzi...

Kupiłem jakiś czas temu Led markery i po założeniu wszystko było ok przez jeden dzień. Potem lewy się nie palil i teraz gdy zmieniam na ori żarówkę to ring od strony kierowcy się nie pali. Czytałem że to wina jakiegoś błędu zwarcia, da radę to jakoś zrobić ??

Na wiosnę chciałbym założyć jakiś fajny tlumik, ale boję się że sondy będą pokazywać błąd. Da radę je jakoś wyłączyć ??

Mam inpe od kolegi mlodzik18 i informatyk ze mnie dobry ale przy inpie dopiero się uczę..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

1. Trzeba przepisać mapę wtryskowa czy jakoś tak. W każdym bądź razie tylko tuner to zrobi więc nic z kodowanie.

2. Musisz użyć programu tool32 i skasować licznik spiecia do odpowiedniej zarowki

3. Jaki tłumik?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Jest ktoś na forum kto mógłby mi zdjąć ten speed limit??

Ps. to tlumik od ac Schnitzer też był przy e60, ale tam już jest zrobiony przelot. A jeśli np ja u siebie wycią bym kata to sondy pokazywały by jakiś błąd ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zdalnie nikt ci tego nie zrobi. Co do sony to też tylko u tunera.

Jak tlumik jest od AC S... to normalnie nic nie musisz wycinac tylko go zamontować.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Ciekawa opcja np. magnaflow cat back 16558 do twojego modelu.

Sam rozglądam się za takim z tym, że do mojego to będzie 16559.

Opublikowano

Nie wycinaj kata bo ci pogorszą się osiągi i będzie taki metaliczny dzwięk sądy można oszukać .

Jak już chcesz dźwięk i moc poprawić to załóż sportowe kolektory przelotowe ze sportowymi katami.

W firmie Mg motorsport za 900zł ci zrobią fajny tłumik na 1 stronę i wszystko będzie pasowało za magnaflow dasz 700-800 zł i weź to potem dopasuj żeby ładnie wyglądało popatrz na swój tłumnik z góry jedna końcówka jest krótsza druga dłuższa w magnaflow masz 2 równe

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam ponownie. Mam jeszcze jedną małą prośbę, już chyba z 6 razy instalowałem inpe zgodnie z instrukcją na forum (ale i poza nim ) i komputer nie chce połączyć się z samochodem. Jest ktoś z łódzkiego i mógłby pomóc ? Oczywiście dobra flaszkę postawie :wink: