Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam

Mam pytanie od pewnego czasu mam problem z moim BMW e46 320d 1999 rok Auto jest dziwnie słabe ma małą moc.

Wymieniłem ostatnio przepływomierz na organialny problem wystąpił wybiło bład wymieniłem i bylo ok ale nadal auto ma słaba moc nie ma zadnych błedów nie ucieka nigdzie powietrze układ dolotowy jest wporządkut nie kopci ani nic nie wiem co sie dzieje doradził by ktoś coś ??? Nie wiem co jeszcze sprawdzić . Turbine mierzyli wychodziło 1.1 bara ale był wtedy uszkodzony przepływomierz. Doradził by ktoś cos? :(

Pozdrawiam

Edytowane przez Komancz1905
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jakiej firmy przepływka? Jaka końcówka numeru a jak była wcześniej? Czym sprawdzane błędy?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Popraw na regulaminowy tytuł tego wątku to się może ktoś zainteresuje.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Nie znam numerów przepływki ale wiem ze po numerach sciągli orginał z niemiec kosztował 300zł sam wkład bez obudowy bo to wystarczylo i moc sie poprawiła ale to jeszcze nie to czy ktoś ma jakiś pomysł o co tu może chodzić?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Bez podpięcia pod komputer zostają tylko fusy..skąd jesteś?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
z małopolski Kęty koło oświecimia komputer nie pokazuje zadnych błedów a o tym co pisałes drugim nie wiem o co chodzi
Opublikowano

znajdz kogos kto ogarnia diagnostyke auta w czasie jazdy i powinien przynajmniej nakierować o co chodzi.

trzeba sprawdzic:

przewody elastyczne ktore ida do turbiny bo lubia pekac, kruszeć itd.

I live data

Opublikowano
Przewody są wporządku bo jak wymienili przpływke to pol auta rozebrali. Ponieważ ja sam kupiłem przepływke z Delphi ale byla tak do dupy ze auto nie chcialo jezdzić . oddałem auto do mechanika czyscili wtryski sprawdzali je pompe wtryskową turbine i wszystko bylo ok nie mogli dojść o co chodzi a okazało sie ze to przepływka ściągli ja z Niemiec z tego co mówili w dobrej cenie i organał podmienili auto zaczelo jezdzic ale jednak nie odzyskało 100% mocy w porównaniu do tego jak kupilem auto 3 lata temu to darło ładnie d o przodu a teraz to jedzie jak opel corsa z rudą na kazdych drzwiach i sam już nie wiem co to może być . Jeden mechanik mi mówi w innym warsztacie turbo na bank chciał mnie an koszta naciągnąć a okazało sie że przepływka ale to już inny mechanik do tego doszedł . Sam nie wiem już co sprawdzić błedów nie ma dziwne zjawisko
Opublikowano

Maniek znalazłem pudełko z tej przepływki firma to PierBurg a numer to nie wiem ktore wiec napisze ich pare 110018 65412 7.22684.09,0 (01)04052938000016(21)72z39vst1kpc05 takie mam numery na tym pudełku

stara przepływka z bosch f00c262029 z germany 186203b PBT-GF30 to pisze na starej przepływce

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie doczytałem, że sam wkład wymieniałeś. Podciśnienie szczelne? Przewody nie są sparciałe? Jak nie zmieniałeś to na 90% rozpadają się. Proponuję jeszcze zamienić przetwornik ciśnienia sterujący turbiną z tym od egr, są takie same, ewentualnie przeczyścić filterek w nich. Egr działa? Nie jest zalepiony? Możesz na próbę odpiąć podciśnienie od niego i przewód zaślepić śrubką. Daj znać po tych zabiegach, to wszystko oczywiście na ślepo, bo jakby był filmik z parametrów podczas jazd byłoby widać co ją boli. Może ktoś z Twojej okolicy poratuje, ja mam trochę daleko :wink:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano

Egr czyściłem niedawno był masakrycznie zafalodlony ale pusciło wszystko i jest ok co do EGR szczerze nie wiem czy działa jak to sprawdzić odpiąć go i zobaczyć czy jest róznica? i o której to konkretnie przewody do turbiny chodzi ? Turbo na dole jest to nie wiem własnie o które chodzi te co wychodza od turbiny czy jak ?:)

Proponuję jeszcze zamienić przetwornik ciśnienia sterujący turbiną z tym od egr w tym chodzi o przepływke ? Bo cięzko jąrze doperio sie wdrązam w tematy samochodów dużo sam robie ale niekiedy jestem zielony:)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ahh kolego.. :roll: to jest forum, więc trzeba też trochę szukać :wink: wszystko jest, zaraz coś podrzucę, bo trochę by mi zeszło pisanie :P

Miłej lektury :cool2:

viewtopic.php?t=29414

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Temat obkfity jest co czytać :) będe do tego dochodził :) i dam znać co i jak
Opublikowano
Czyszczenie kolektora ssącego to czym można by go wyczyścić ? Druga sprawa demontaż jest trudny w moim BMW ?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Płyn do kominków, ewentualnie nafta, później najlepiej potraktować go myjką ciśnieniową. Uwaga: strój ochronny wymagany :wink: jak trochę grzebiesz przy aucie i masz klucz dynamometryczny (niektórzy nie używają) to spokojnie to zrobisz, tylko trzeba z głową, żeby nie pourywać przewodów od czujników i nic nie wpadło do silnika (uszczelki). Pierwszy raz może być ciężko, przeznacz sobie całe popołudnie, kolejny raz to już pójdzie sprawniej a samo czyszczenie czasochłonne i mocno uciążliwe przez nagar.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zacznij od mniej czasochłonnych rzeczy, czyli czyszczenie czujnika ciśnienia doładowania, jest za kolektorem, od strony ściany grodziowej, średnie dojście, ale wyczujesz go, tylko nic nie wpychaj do środka jak będziesz czyścił, bo uszkodzisz go, ja używam zmywacza uniwersalnego, do tarcz hamulcowych, czyści i odparowuje. Później odepnij egr i zaślep podciśnienie od niego śrubką, następnie zamień miejscami i wyczyść elektrozaworki (ale tylko prostokątny filtr, nie rozbieraj ich jak niektórzy, bo łatwo go uszkodzić) od turbo i egr.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Myśle że u mnie nigdybto nie było robione u mnie w samochodzie . Jak myślisz pomoże to auto odzyska moc? jest coś co jeszcze trzeba wyczyścić ? Bo bede to robił ze znajomym mechanikiem mówił zebym wpadl to mi pomoże bo ma chwile .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
To co napisałem powyżej, od tego zacznij, kosztuje to tylko czas a może zdecydowanie pomóc rozwiązać problem. To są ogólne porady, bo bez podpięcia pod komputer to jak wróżenie z fusów.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL