Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam Panowie,

Mam problem z przerwany kable w klapie bagażnika. Wyświetla mi się kontrola otwartego bagażnika, braku świateł cofania i przeciwmgielnych. W żaden sposób nie mogę otworzyć bagażnika (sedan), aby sprawdzić gdzie kabel jest przerwany, ponieważ padła elektra tylnej klapy (brak świateł, brak podświetlenia tablicy, brak możliwości otwarcie przez kluczyk lub przycisk na klapie).

Czy ktoś miał podobny problem i ma pomysł w jaki sposób otworzyć bagażnik? Jak rozumiem w grę wchodzi tylko otwarcie mechaniczne... rozebrałem już osłonę wewnętrzną dostając się tam przez tylną kanapę, ale nic znalazłem żadnego sposobu...

Z góry dzięki za pomoc!

Opublikowano
Nie mam otworu na kluczyk w klapie :) Wiec miałem na myśli tylko przycisk na kluczyku.

A nie ma od środka jakiegoś awaryjnego otwierania, coś jak w przypadku klapki wlewu?

To mam na myśli, filmik na przykładzie BMW Serii 1 (E81 E82 E87 E88)

Opublikowano
A jak się wykręci lampki podświetlenia tablicy rejestracyjnej nie da się jakoś dostać do zamka lub wiązki elektrycznej?

http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

" Producenci dopuszczają zużycie 1 litra oleju na 1000 km. To tak, jakby uznać, że człowiek mający 38,5 st C jest zdrowy."

• 2 lata później...
Opublikowano

Temat wałkowany jednak brak odpowiedzi.

E90 2009 rok - zdiagnozowana wstępnie usterka wiązki która jest w poprowadzona w tylnej klapie prąd nie idzie do mechanizmu otwierania klapy bagażnika (przy okazji zgłasza się błąd tylnych świateł oraz że bagażnik jest otwarty)

pytanie czy ma ktoś sposób jak otworzyć bagażnik.

- siedzenie nie jest dzielone nie wiem jak je wyjąć

- kluczykiem się nie da nie ma wejścia

czy ktoś pomoże ??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli nie idzie prąd to nie ma za bardzo wyboru musisz rozebrać oparcie foteli i rozebrać tapicerkę klapy od środka, pewnie trzeba będzie ją zniszczyć ale nie jest to duży koszt leży tego na allegro... I albo podać prąd na zamek albo zwolnić go mechanicznie.
3A0jS9b.png