Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dawaj z tym do BMW , kolega z serwisu BMW twierdzi że to norma , wada fabryczna , na giełdzie u nas możesz takie lampy zakupić bez problemu , lecz sprzedający nie pokazuję pęknięć, dopiero jak klient zobaczy to cena idzie w dół o co najmniej połowę , kiedyś klientowi załatwiałem takie lampy i nie było reflektora bez pęknięcia.

Pewnie lądują one w śmietniku a polak wyciąga i sprzedaje je na giełdzie , .

Reflektory Samochodowe-SpawaniePlastików
Opublikowano

To dobra wiadomość, zobaczymy tylko czy gwarant Europlus się nie wypnie, w innym razie pewnie mnie pogonią bo gwarancja 2-letnia się skończyła.

Dam znać, co powiedzą mi dziś w BMW.

Opublikowano

Niestety już wiem, że EuroPlus tego nie pokryje, bo w warunkach jest napisane, że lampy, szkło itp. nie podlega gwarancji.

Tak przy okazji ta gwarancja o d.. rozbić. Przez rok żadna usterka nie została mi uznana. Oni dobrze wiedzą co się psuje, a co nie i na to dają gwarancję cwaniaczki.

• 5 lat później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Link do lampy nie działa. :cry:

Dziś wymieniłem lampę w błotniku, bo była pęknięta. Przy zakupie samochodu nie zauważyłem tego.

A wygląda, że czymś oberwała. Pęknięcie było na kilka cm.

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

Opublikowano
Co do gwarancji europlus i podobnych - uznają wszelkie krytyczne awarie- uszkodzenie xdrive, turbo, silnika, skrzyni, maglownicy, dyfra. To, że pękła lampa mogło być od kamienia, albo ktoś się oparł i pękła ;)
  • 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki! Co prawda już musztarda po obiedzie, bo lampę wymieniłem, ale mógłby ktoś powiedzieć które to miejsce w lampie jest newralgiczne. :wink:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.