Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkim mam problem w moim E46 z silnikiem M52B20TU , otóż przy temp w okolicach -10 stopni nie mogę dogrzać silnika ,ustawię na temperaturę nawiewu na 18 stopni i wskazówka wędruje ładnie do pionu ale gdy tylko podbiję temp do 22 stopni lub więcej to opada w oczach ,termostat mam raczej okej ponieważ rura idąca od zbiorniczka do termostatu jest ciepła a ta na dole idąca od bloku do chłodnicy zimna ,może lekko ciepła ale pewnie od kolektorów się nagrzała

Moje pytanie jest takie czy wszystko jest okej ,może ten typ tak ma przy takich temperaturach bo fakt faktem przez niedogrzanie silnika nie mogę rozgrzać porządnie oleju przez co zbiera się dużo syfu od oparów wody i zatyka mi odmę ,którą parę miesięcy wymieniałem i została ona sprawdzona i zbiera się lekki kremik na korku oraz na bagnecie ale tylko w jego górnej części tak jakbym przy wyciąganiu zbierał syf od odmy idącej bagnetu

Czasami mam dość tego auta ale za bardzo mi się podoba :mrgreen: z góry dzięki za pomoc

Opublikowano
Wymień termostat. Płyn masz w ciągłym obiegu , dopływający do chłodnicy jeszcze jest ciepły ale na dole chłodnicy jest już zimny bo go chłodnica wychłodziła.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.