Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Szukałem i szukałem ale widzę nikt chyba się z tym nie spotkał. Mam taki problem z szybą od pasażera ze nie dochodzi do końca tzn nie chowa się tam pod uszczelkę gdy zamknę drzwi. Oczywiście wszystko sprawne po otwarciu drzwi szyba lekko się opuści po zamknięciu drzwi też się domknie. Moim zdaniem wygląda to tak jakby ktoś zamontiwal za nisko szybę albo ta szyba byłaby za krótka no ale raczej to nie możliwe. Idzie jakoś podnieść o dosłownie 2mm szybę? Ona po domknieciu jest w takiej pozycji ze przy otwarciu drzwi gdyby się nie opuściła to drzwi i tak bym otworzył. Podczas jazdy słychać mały gwizd z tamtej strony. Dosłownie trzeba tu podnieść szybę na stałe o ok 2mm tylko jak? Ktoś jakieś propozycje?
Opublikowano
Musiał byś rozkręcić boczki oraz tą matę osłanijąca mechanizm odkleic i tam jest regulacja mi tam mechanik robił regulacje gdy wymieniałem cały mechanizm nie jest to komfortowe , ale się da.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zdejmuj boczek z drzwi i obczaj co i jak . Na necie jest pełno filmików jak to się robi .

Druga sprawa czy problem nie zaczął się razem z mrozami ?

Opublikowano
Nie wiem ja nie dawno go kupiłem za nie taką złą cene i było w nim trochę do zrobienia większość to tego typu pierdoły. Jak go kupiłem to już tak było. Ale to jakoś poluzowac to co trzyma szybę, podnieść ją do góry i dokręcić czy jak?
Opublikowano
Drzwi są równo to ewidentnie szyba jest za nisko urządzona i przy domykaniu za nisko jest nadal. Czytałem ten poradnik ale szkoda że mi się zdjęcia nie wyświetlają. Chciałem coś ze zdjęciami to już by było ok.