Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam forumowiczow.Taki wkurzajacy problem.Zapalila sie na tablicy kontrolka przepalonej zarowki,zarowke wymienilem ,wszystkie sprawne a kontrolka dalej swieci i mnie wkurza.Czy trzeba jechac na komp,czy da sie ja jakos zgasic samemu?Z gory dzieki za pomoc
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od czego ta żarówka ?
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od czego wymieniałeś żarówkę ???
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Powinieneś wymienić z obu stron taką samą - możliwe że teraz są różnice w ich oporach i komputer odczytuje to jako błąd .
Opublikowano
Zgadza się a poza tym wystarczy,że na stykach czy kostkach jest wilgosc szczególnie w tej porze i szukaj wiatru w polu....
W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
A teraz zagwozdka.Elektryk stwierdzil ze wszystko jest OK ale pokazuje na kompie awarie systemu oswietlenia w sterowniku.Brak bledu tylko ta cholerna kontrolka na tablicy wciaz sie swieci i wkurza.Ma ktos jakas recepte na rozwiazanie problemu?
Opublikowano

Wyłącz programowo sprawdzanie oświetlenia i będziesz miał spokój.

Inaczej to walka z wiatrakami.Samo zniknie na wiosnę

W razie pomocy pisać na PW,bo nie śledzę wszystkiego na bieżąco
Opublikowano

miałem podobnie

kontrolka na pulpicie świeciła a wszystkie żarówki działały i pięknie świeciły

okazało się ,że w lewej tylnej lampie żarówka od postoju miała przyjarane szkiełko

to wystarczyło aby komp to wyłapał, wymieniłem i po sprawie

żarówka nie musi być kupiona w ASO , ja żarówkę znalazłem w garażu pewnie leżała tam kilka lat ,

info dla tych userów co adaptują wszystko , nowa żarówka działa bez adaptacji

jak dla mnie to masz jeszcze gdzieś żarówkę która świeci ale ledwo zipie

sprawdź przednie postoje W5W

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Ułatwienie dla tych którzy maja spaloną żarówkę

trzeba zacząć od

wymiana postojówki w5w na leda CANBUS

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano
U mnie wywalało sporadyczne błąd od przeciwmgielnego. Też wszytskie powymieniałem tylko o tej jednej zapomniałem i jak się okazało to była ta :) Od tej pory mam spokój.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam chwyciła mnie fanaberia i wymieniłem żarówki świateł pozycyjnych tył na ledowe i świeci się na desce błąd spalonej żarówki gdy powruciłem do zwykłych błąd znika wracam do ledowych błąd powraca i obojętnie czy wymienię komplet 6 sztuk czy dwie w klapie, może ktoś wie jak to usunąć dzięki.
Opublikowano
Witam chwyciła mnie fanaberia i wymieniłem żarówki świateł pozycyjnych tył na ledowe i świeci się na desce błąd spalonej żarówki gdy powruciłem do zwykłych błąd znika wracam do ledowych błąd powraca i obojętnie czy wymienię komplet 6 sztuk czy dwie w klapie, może ktoś wie jak to usunąć dzięki.

Zmienia się natężenie prądu i wywala błąd. Musiałbyś wpinać równolegle z żarówką LED rezystor.

--

Pozdrawiam,

deebee (Darek)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wykoduj sprawdzanie spalenia żarówek i błędu nie będzie. Dodatkowo nie będą ci migać, bo sprawdzenie polega na wysyłaniu napięcia na żarówkę. Zwykła żarówka nie zapala się przy takim napięciu, ale led już tak. Także jak masz w tylnych światłach ledy bez rezystora lub bez wykodowania i ktoś jedzie za tobą, to wyglądasz jak choinka.
  • 1 miesiąc temu...