Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj przy -12 auto nie chciało odpalić. Akumulator kręcił, ale auto nie odpalało. Kontrolka świec żarowych świeci bardzo krótko ok 1,5-2s. Po podpięciu ELM 327 i użyciu programu Piston nie wykryto żadnych błędów. Po przejrzeniu paru wątków obstawiam że jest to albo uszkodzony sterownik, albo świece. Czy mogę jakoś sprawdzić to samemu?

Po podłączeniu akumulatora pod prostownik to auto z trudem odpaliło.

Opublikowano
Jak zatankowałeś na Orlenie przy temperaturach około 0, to gdy teraz mamy ostro na - to ja obstawiam paliwo. Miałem taką jazdę rok temu. Dolej jakiś depresator.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Okazało się że wszystkie świece były uszkodzone. Po wymianie auto odpala, po odpaleniu pracuje równo. Niestety samochód się nie dogrzewa, cały czas jest w okolicy 60 stopni. Wymieniony termostat główny i bez efektu. Co może być przyczyna? Czy powinienem mieć jakąś żaluzje za grillem?
Opublikowano
Wymontuje i sprawdzę czy jest sprawny. Tylko czy uszkodzonym termostacie egr temperatura mimo wszystko nie powinna być wyższa? Czy nie powinienem mieć jakiejś żaluzji?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niekoniecznie wyższa a żaluzje nie mają wpływu na to czy auto dogrzewa do tych 88 stopni czy nie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 4 lata później...