Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z moim BMW e46

Od pewnego czasu pasek wielorowkowy się trzepie od dołu nie wiem co sie dzieje wymieniłem : Kolo pasowe , pompe wody , pompe wspomagania , alternator , paski i trzepanie nadal nie ustaje co to może być ? Miał ktoś taki przypadek prosze o pomoc

pozdrawiam

Opublikowano (edytowane)

Mechanik mi coś wspomniał o Napinaczu Hydraulicznym

http://allegro.pl/napinacz-hydrauliczny-tlumik-bmw-e39-e46-320d-318d-i6202523730.html#imglayer

zamówiłem go lecz nie wiem czy przyniesie to jakiś rezultat rolki żadne nie maja luzu .

a dzieje sie dokladnie to

trzepie tym paskiem własnie jak tutaj po wymianie pompy wody troche sie to zmniejszylo lecz trzpepanie jest jeszcze ale mniejsze

Edytowane przez Komancz1905
Opublikowano
Jakiej marki założyłeś koło pasowe ?

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

Opublikowano
Koło pasowe z Gutes dałem za nie sporo . A żeby sprawdzic czy to nie koło podmieniłem je na inne a pasek nadal sie trzepał wiec koło jest wporządku Wyzej w wiadomosci podałem link jak sie trzepie ten pasek .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na jakie koło podmieniłeś tego gutesa? Co to w ogóle jest? Wszystko wskazuje na koło pasowe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Sytuacja byla taka . Moje stare koło które mialem strzerkało miało luz ale pasek nie gonił nic było okej . Załozyłem nowe koło pasek zaczoł gonic wiec postanowiłem zalozyc to stare kolo z mechanikiem i zobaczyc co sie dzieje i pasek nadal gonił on mi powiedział że koło jest wporzadku dalem za nie 550zl górna pólka wiec chyba raczej to nie ono mi sie wydaje
Opublikowano

na forum jest gdzieś film jak na trzesienie się paska w 320d pomaga tylko wymiana na koło pasowe z corteco

u mnie właśnie taki zabieg pomógł a rolek i napinacza nie wymieniałem bo były ok

Opublikowano
Jest na Youtube nawet tu wkleiłem jeśli wymiana napinacza hydraulicznego nie pomoże musze zareklamować koło i kupić z corecto może to pomoże jeśli nie to wrzuce to auto do zgniatarki :) :twisted:
Opublikowano
A jeśli to nie napinacz ani koło to ja już naprawde nie wiem co to może być
Opublikowano

to koło z gatesa bo pewnie o takim piszesz trochę przepłaciłeś za tą kasę jest corteco

próbowałeś bez paska od klimy co się dzieje?

Opublikowano
W sumie nie probowalem . A moge go sciągnąć i zostawic ten długi ? nic sie nie stanie?
Opublikowano

Oki Spróbuje jutro z tym działać o 11 będe miał ten napinacz to pierwsze sprobuje z paskiem . Potem tym napinaczem a jak to nie pomoże to jedynie koło

A jak była sytuacja że np pasek sie uspokoił tzn że coś z kołami od klimy?

Opublikowano
Powiem tak zaczeło się od koła pasowego . Kupiłem pierwszy raz z Delphi świstało i wgl masakra wymieniłem na Gutes jest cisza lecz ten pasek zaczoł sie trzepać i druga sprawa co jest dziwne po zalozeniu na stare gdzie bylo wszystko ok nie czepał się dalej się czepie mi sie poprostu wydaje że to ten napinacz gdzieś lekko puszcza pasek i ma drgania bo to nie możliwe kurcze wszystko poorbione tyle kasy i dalej lipa
Opublikowano
Ja miałem za długi pasek i tak się działo, założyłem krótszy i ok. Odnośnie kola to tylko corteco jak cos to za 560 zl mogę zalatwic
Opublikowano

Witajcie

Własnie przed chwilą załozyłem nowy napinacz niestety nic to nie pomogło . Zamówiłem koło z Coretco u znajomego w motoryzacyjnym . Jest możliwość że wał jest krzywy do ktorego jest montowane koło pasowe i temu pasek ma drgania ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie na biegu i ogień.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak blokowane było koło pasowe?

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Opublikowano
Mechanik mi mówił ze nie trzeba blokować koła poprostu wziol pneumata odkrecil zalozyl nowe i było ok przy pierwszej wymianie koła z Delphi koło świstalo dziwnie ale pasek sie nie trzepał po wymianie na Gutes zaczeł sie pasek trzepać a świsty ucichły