Skocz do zawartości

E46, 318i 2001r, temperatura max i nie grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam, wczoraj moje autko stało nie ruszane cały dzień a dzisiaj z rana prawie zamarzłem bo autko w ogóle nie grzało.Za chwile wskaźnik temperatury doszedł do końca i spod maski w okolicach zbiorniczka płynu chłodzącego wydostawala się para. Co to moglo się stać ? dzisiaj nigdzie nie dostane się do mechanika. Moje autko to e 46, 318i +gaz Edytowane przez DawidST
Opublikowano
Na początku popraw temat na taki jak ma być, a po drugie jaki masz silnik? Bo 318i mało mówi m43 N42 czy N46 z czego te 2 ostatnie są do siebie podobne odpowietrzałeś? Płynu ci ubywa? Wentylator pracuje. Ogólnie co już sprawdzales?
Opublikowano

Nie pamiętam jaki to ale jest to ten 143km jeśli to wam ulatwi

Edit//

Nie odpowietrzałem, płynu nie ubywa, chłodnica zimna, Nic wiecej nie sprawdzałem.

Opublikowano
W tamtym roku też miałem tak w zime kilka razy ze nie grzało mi ale pózniej się samo naprawiło ale nic innego oprócz braku grzania się nie działo
Opublikowano
Tzn ze masz N42, ułatwi to sprawę i to bardzo. Informacja o chłodnicy też jest ważna bo to oznacza że termostat nie otwiera. I nie puszcza na chłodnice gorącego płynu. Przez co silnik ma tendencję do przegrzewania. Może być też walnieta pompa wody lub zapowietrzony układ generalnie wszystko ma wpływ
Opublikowano

Ja bym stawiał jak już tu kolega napisał że Ci zamarza, czyli jeździsz na wodzie więc należy to wymienić na odpowiedni płyn.

Inna sprawa to trochę dziwne co napisałeś

spod maski w okolicach zbiorniczka płynu chłodzącego wydostawala się para.
płynu nie ubywa,

Dobrze sprawdź poziom płynu i odpowietrz bo jak Ci para leciała to płynu będzie brakować.

..........................................................................................

Generalnie to na privy nie prowadzę korespondencji.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Odkręcając odpowietrznik/odpowietrzniki (nie wiem ile jest w tym silniku).

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.